Cursurile sunt suspendate joi în mai multe judeţe. Află unde nu se învaţă

Toate unităţile de învăţământ din Buzău, Vrancea şi Iaşi rămân închise joi. Unităţile şcolare din Botoşani şi Brăila rămân închise doar în mediul rural.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 11:25
Cursurile sunt suspendate joi în mai multe judeţe. Află unde nu se învaţă

Cursurile rămân suspendate şi joi în judeţele Vrancea, Buzău şi Iaşi din cauza vremii nefavorabile.

Unităţile de învăţământ din judeţul Buzău rămân închise şi joi şi vineri

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău vor rămâne închise şi joi şi vineri, pentru că profesorii şi elevii nu pot ajunge la şcoli, în multe zone ale judeţului drumurile fiind în continuare blocate de zăpadă, potrivit şefului ISJ Buzău, Florina Stoian,

Am făcut o analiză punctuală cu domnul prefect, în comandament, în această dimineaţă, şi am ajuns la concluzia că din cauza problemelor create de starea vremii nu se poate ajunge la şcoli. Profesorii nu pot ajunge, e frig foarte mare, e zăpadă foarte mare, nu vrem să punem în pericol copiii, astfel că am decis ca toate şcoilile şi grădiniţele din Buzău să rămână închise joi şi vineri„, a declarat, miercuri, şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, materia va fi recuperată ulterior, în funcţie de deciziile luate de conducerile fiecărei şcoli în parte.

În judeţul Buzău, toate drumurile naţionale sunt blocate, cu excepţia DN 10 Buzău-Braşov, pe care pot circula doar maşinile sub 3,5 tone. De asemenea, sunt peste 20 de drumuri judeţene închise, din cauza nămeţilor care ating câţiva metri înălţime. În plus, 45 de comune cu satele arondate sunt în continuare nealimentate cu energie electrăc,

Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a declarat, miercuri dimineaţă, că se încearcă redeschiderea DN 1 B Buzău-Prahova şi a DN 2 (E 85) Buzău-limita cu Vrancea.

Unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt închise de la începutul acestei săptămâni.

Şcolile din Vrancea, judeţ afectat puternic de ninsori, rămân închise joi şi vineri

Potrivit şefului ISJ Vrancea, Iordache Bostan, din cauza drumulor blocate de zăpadă şi a avertizării cod galben de ger s-a luat decizia ca toate unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea să rămână închise.

Pe directorii şcolilor îi rog să ia măsuri pentru supravegherea şi funcţionalitatea instalaţiilor de încălzire şi apă în toate şcolile şi grădiniţele din Vrancea. De asemenea, să dispună curăţarea zăpezii din dreptul unităţilor de învăţământ„, a declarat, miercuri, şeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan.

În Vrancea, cele mai multe artere naţionale şi judeţene sunt închise şi miercuri din cauza zăpezii. Drumarii au reuşit totuşi să deschidă un drum care face legătura între Focşani şi zona de munte, DN2M, pe care se poate circula de la Focşani spre Odobeşti, Reghiu, Andreiaşu şi Butucoasa.

În judeţul Botoşani rămân închise unităţile şcolare din mediul rural. La fel şi în Brăila.

Ministerul Educaţiei a precizat că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintând indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.


loading...