Lovitură pentru Dragnea şi Mazăre. CCR a stabilit: Completurile de trei judecători au fost legal constituite

Curtea Constituţională (CCR) a decis, miercuri, că nu există conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privinţa constituirii completurilor de trei judecători, potrivit G4Media.ro

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 11:30

Teodor Meleșcanu și Avocatul Poporului, Renate Weber, au sesizat, la începutul lunii noiembrie 2019, CCR cu privire la modalitatea de constituire a completurilor de apel de 3 judecători de la Înalta Curte. Cei doi au reclamat faptul că judecătorii din completurile de apel de 3 judecători de la ÎCCJ nu au fost trași la sorți, scrie G4Media.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins criticile, în punctul de vedere trimis CCR, Înalta Curte precizând că a respectat legea și că, atât timp cât prevederile legale au fost respectate, nu poate fi un conflict juridic de natură constituțională.

„Invităm Curtea Constituțională să constate că Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Colegiul de conducere, nu se află în prezența unui conflict juridic de natură constituțională, în condițiile în care a respectat, în integralitate, dispozițiile Legii nr 304/2004”. a arătat președinta Înaltei Curți, Alina Corbu.

În document se mai preciza că Parlamentul a abilitat, prin lege, Colegiul de conducere al ICCJ să adopte regulamentul instanței supreme și să exercite atribuțiile din acest act administrativ. 

Înalta Curte a concluzionat că problema semnalată nu poate fi calificată ca o veritabilă cerere de soluționare a unui conflict juridic de natură constituțională.