Curtea de Apel Alba Iulia menţine decizia de ACHITARE a lui Falcă

Publicat: Luni, 28 Ianuarie 2013 19:03 // Actualizat: Luni, 28 Ianuarie 2013 19:03 // Sursa: Mediafax

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, luni, apelul înaintat de procurorii anticorupţie în dosarul în care primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost achitat, anul trecut, de acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, hotărârea nefiind definitivă

Foto: Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, luni, corespondentului Mediafax că instanţa a respins ca nefondat apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Alba, prin care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost achitat în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Muntean a spus că magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au menţinut astfel decizia Tribunalului Alba de achitare a lui Gheorghe Falcă de acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, precizând că în acelaşi dosar s-a menţinut decizia de achitare şi în cazul celorlalţi trei inculpaţi şi a fost revocată măsura asiguratorie a sechestrului, dispusă asupra bunurilor inculpaţilor.

Potrivit sursei citate, hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Gheorghe Falcă a fost judecat din 2007, pentru o tranzacţie imobiliară suspectă făcută în anul 2005.

Alături de Gheorghe Falcă au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme, şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar fi primit de la Francisc Demeter şi de la Radu Vasil un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decât apartamentul dat la schimb. Această tranzacţie s-ar fi efectuat pentru ca, în schimb, primarul Falcă să-i favorizeze pe cei doi presupuşi mituitori în obţinerea, la un preţ subevaluat, a unui teren aparţinând Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Gheorghe Falcă ar fi primit de la cei doi o casă cu o suprafaţă de 242 metri pătraţi în centrul Aradului, dându-le în schimb un apartament la bloc cu trei camere, proprietate personală, cu o suprafaţă de 90 de metri pătraţi. Anchetatorii au stabilit că diferenţa valorică dintre cele două imobile este de 111.550 de euro. După trei săptămâni, cei doi au vândut apartamentul dobândit cu suma de 80.000 de euro.

Ulterior, Falcă ar fi făcut demersuri pentru ca Francisc Demeter şi Radu Vasil să dobândească un teren cu suprafaţa de 52.434 de metri pătraţi, situat în zona centrală a municipiului Arad şi pe care fusese amplasată fosta fabrică SC Zahăr SA Arad.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H