CAB a decis că Radu Mazăre poate fi extrădat din Madagascar. Ministerul Justiţiei începe procedurile pentru aducerea în ţară

Publicat: Vineri, 10 Mai 2019 11:07 // Actualizat: Vineri, 10 Mai 2019 15:05 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri dimineaţă, că sunt întrunite condiţiile extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar. Ministrul inerimar al Justiţiei Ana Birchall a anunţat că vineri MJ a primit de la instanţele competente documentele şi că a cerut demararea de urgenţă a procedurii de aducere în ţară a lui Radu Mazăre. 

Ministrul Interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că a primit documentele necesare pentru a solicita extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar. După traducerea tuturor documentelor, acestea vor fi trimise la Antananarivo.

"Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Miniterul Justiţiei a primit de la instanţele competente – Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ştefan Mazăre", a declarat ministrul interimar al Justiţiei.
Cadrul legal internaţional aplicabil cuprinde Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate şi Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, iar Madagascar face parte din ambele.
"Am dispus ca, în baza dcumentelor primite, să înceapă la Ministerul Justiţiei, în regim de urgenţă, imediat, procedurile şi demersurile legale pentru formularea şi trimiterea cererii de extrădare. Totodată am decis mobilizarea uturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităţilor legale", a precizat Birchall.
Ea a subliniat că la Miniterul Justiţiei se va lucra non-stop pentru că dosarul este foarte mare şi trebuie tradus în timp record. 
"Avem un dosar cu peste şase sute de pagini care trebuie traduse de un traducător autorizat într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului provizoriu dispus de autorităţile din Madagascar, termen care a început să curgă din data de 8 mai. Practic, Ministerul Justiţie are la dispoziţie cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul cu cererea de extrădare", a mai spus ministrul interimar al Justiţiei.

Radu Mazăre a fost arestat, miercuri, în Madagascar. "Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile", a anunţat Poliţia Română.

Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în Madagascar. Curtea de Apel București a analizat dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar, după aceea, instanța va informa Ministerul Justiției, care o să trimită către Madagascar cererea de extrădare. Ulterior, autoritățile de acolo se vor pronunța cu privire la acestă cerere.

Fostul primar al Constanţei este urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plajele în Constanţa.

 

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
extradare radu mazare Radu Mazăre Radu Mazare arestat Radu Mazare extradat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 mai 14:00
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Bissula era o cetateana romana care s/a dat la crestinism si s/a maritat cu Kaiserul Constantin cel Mare. Yeul Apollo,Soarele,era chiar Dumneyeu Tatal si Fiul Sau ,Sol Invictus.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H