Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea prin care comuna Băileşti, Argeş, contesta carantinarea zonală

Acțiunea înaintată de autoritățile din comuna Bălilești, județul Argeș, în vederea anulării Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prinvind instituirea măsurii de carantinare zonală a localității menţionate, a fost respinsă ca neîntemeiată, se arată într-un comunicat postat marți pe site-ul DSU, conform G4Media.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 13:41
Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea prin care comuna Băileşti, Argeş, contesta carantinarea zonală

„Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, județul Argeș a fost emisă în mod temeinic și legal.

Totodată, dorim să subliniem importanța măsurii de instituirie a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităților împotriva infectării și limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2″, se arată în comunicat.

DSU mai atrate atenția că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Autorităţile au anunțat la începutul lunii august că atât în Băileşti, cât şi în Dârmăneşti, mai mult de 3 la suta din localnici sunt infectaţi, conform sursei citate.

Citeşte şi: Un tânăr din Buzău face acuzaţii grave la adresa DSP-ul din oraş. „Practic îi lasă să moară acolo”


loading...