Curtea de Apel Bucureşti amână pentru a treia oară decizia în dosarul în care este judecat şi Viorel Hrebenciuc

Curtea de Apel București a amânat, vineri, pentru a treia oară, luarea unei decizii definitive în dosarul de corupție denumit „Giga Tv”, în care fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost deja condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare.

20 aug. 2021, 13:25
Curtea de Apel Bucureşti amână pentru a treia oară decizia în dosarul în care este judecat şi Viorel Hrebenciuc

Dezbaterile în acest caz s-au finalizat în 18 mai iar pronuțarea în caz a fost stabilită de către completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti în 25 iunie. Dacă decizia de la fond este păstrată, Viorel Hrebenciuc ar putea petrece 3 ani după gratii.

În 25 iunie CAB a amânat din nou luarea unei decizii pentru 3 august iar apoi pentru vineri. Vineri, instanța a amânat pentru 14 septembrie luarea deciziei definitive în acest caz.

La finalul anului 2019, în ajunul Crăciunului, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

De asemenea, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare.

Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, în iulie 2015, trimiterea în judecată a mai multor persoane, toate implicate în fapte de corupție, scrie Stiripesurse.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de trafic de influenţă

Astfel au fost judecați GEORGESCU LAURA – CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), pentru abuz în serviciu, (2 infracțiuni, din care una în formă continuată – 25 acte materiale), instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale),

HREBENCIUC VIOREL, la data faptei deputat, membru în Comitetul Executiv Național al unui partid (organ de conducere și de decizie al partidului), pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid,

ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț, persoană ce controlează postul de televiziune GIGA TV, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, și

IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A.), la data faptei, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Citeşte şi: Ghiţă Ciobanul, audiat de procurorii DNA. Pentru ce este audiat celebrul personaj şi cu cine a venit în faţa instanţei


loading...