Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să dea verdictul definitiv în dosarul de mare corupţie al lui Sorin Oprescu

Decizia ce ar putea fi dată joi de Curtea de Apel Bucureşti este executorie iar dacă pedeapsa va fi una cu executare atunci medicul Sorin Oprescu va fi încarcerat în vederea executării.

09 dec. 2021, 10:51
Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să dea verdictul definitiv în dosarul de mare corupţie al lui Sorin Oprescu

Judecătorii Curții de Apel București ar putea, stabili, joi, decizia definitivă în dosarul de mare corupție al fostului edil al Capitalei, medicul Sorin Oprescu, condamnat deja de Tribunalul București la o pedeapsă de cinci ani și patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Curtea de Apel București a respins, în 30 septembrie , definitiv, o cerere făcută în dosarul de mare corupție al fostului edil al Capitalei, medicul Sorin Oprescu, care, în cazul admiterii, ar fi putut bloca pe termen lung finalizarea judecății în faza finală a apelului.

La termenul din 14 octombrie, instanța, aflată în complet de divergență a audiat inculpații care au mai dorit să dea noi declarații și pledoariile finale.

După pledoarii și ultimul cuvânt al inculpaților cei trei judecători au stabilit un termen de aproape două luni, până joi, pentru deliberări și redactarea motivării.

Citeşte şi: Irinel Popescu – trimis în judecată de DNA după ce ar fi promis bani pentru a scăpa de dosare

Procurorul DNA a solicitat majorarea pedepsei fostului edil acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi grup infracţional organizat. Potrivit participanţilor la proces, procurorul a solicitat ca pedeapsa să fie orientată spre maximul de 15 ani de detenţie, ţinând cont că Sorin Oprescu este acuzat de fapte grave de corupţie, a fost primar general, senator şi candidat la preşedinţia României.

În ultimul cuvânt, doctorul Oprescu a solicitat achitarea susţinând că este nevinovat şi că procurorii au împotriva lui doar denunţul lui Bogdan Cornel Popa, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane. În apărarea sa, Oprescu a afirmat că nu are avere, a muncit 43 de ani şi a stat 17 într-un partid de stânga, potrivit G4Media.

Completul este format din judecătorii Daniela Panioglu, Valentin Mihai şi Claudia Jderu. Aceasta din urmă a intrat în complet de divergenţă întrucât ceialţi doi magistraţi nu se puneau de acord.

Citeşte şi:Încă o veste proastă pentru Liviu Dragnea: şeful DNA anunţă că finalizarea dosarului Teldrum este aproape