Încă o veste proastă pentru Liviu Dragnea: şeful DNA anunţă că finalizarea dosarului Teldrum este aproape

DNA a anunțat în noiembrie 2017 că, în urma unei sesizări OLAF, a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene.

09 dec. 2021, 10:35
Încă o veste proastă pentru Liviu Dragnea: şeful DNA anunţă că finalizarea dosarului Teldrum este aproape

Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat „care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

Urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată însă în perioada stării de urgență.

În luna mai 2021, seful DNA, Crin Bologa, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că speră ca procurorul de caz să dea o soluție în dosarul Teldrum ”cât de curând”, estimând că ar putea fi o chestiune de luni.

Bologa a susţinut joi, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi că dosarul în care este cercetat, printre alţii, Liviu Dragnea este aproape de finalizare.

„Mă gândeam că o să primesc, mai ales de ziua anticorupției o astfel de întrebare și am luat legătura cu procurorul de caz care mi-a comunicat că au fost administrate toate probele necesare considerate de procuror pentru aflarea adevărului și este într-un stadiu înaintat de finalizare, de soluționare”, a punctat Bologa.

Întrebat fiind de ce nu mai există o aşa de mare mediatizare a cazurilor DNA, Crin Bologa a dat vina pe CSM.

Citeşte şi: Audieri după protestele violente anti-mască in Piaţa Unirii din Bucureşti din martie 2021

„Un observator atent al activității DNA poate să observe că aproape în fiecare zi noi facem comunicate de presă, unul sau mai multe, cu persoane trimise în judecată, cu persoane puse sub acuzare. Între timp s-a schimbat politica de comunicare a sistemului judiciar. În 2018 mi se pare a apărut o decizie a CSM care limitează și mai mult această comunicare.

Comunicarea în timpul urmăririi penale, comunicare publică, oricum era limitată pentru că urmărirea penală este o fază nepublică a procedurii penale. Noi aici avem două reguli pe care trebuie să le respectăm – trebuie să respectăm prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate și de asemenea trebuie prin comunicare trebuie să nu afectăm urmărirea penală în dosarele noastre. Având în vedere cele două principii pe care noi le respectăm noi fiind un serviciu public în slujba cetățeanului în aceste limite încercăm să comunicăm cât de bine putem.

Pe de altă parte… avem foarte multe persoane arestate, mai multe ca în ultimii ani, dar fiind în custodia DNA noi suntem răspunzători de prezumția de nevinovăție a acestora”, a spus Bologa pentru sursa citată.

Citeşte şi: Irinel Popescu – trimis în judecată de DNA după ce ar fi promis bani pentru a scăpa de dosare