Curtea de Conturi dezvaluie ILEGALITĂŢI la CS Dinamo. Ministrul de Interne a sesizat DNA

Un audit public extern a constatat unele abateri privind asocierea dintre CS Dinamo si FC Dinamo, precum si derularea obiectivelor de investitii in perioada 2000-2009. Detaliile apar in Raportul public al Curtii de Conturi pe anul 2016, publicat pe 19 februarie, motiv pentru care ministrul de interne a sesizat DNA.

20 feb. 2018, 14:07
Curtea de Conturi dezvaluie ILEGALITĂŢI la CS Dinamo. Ministrul de Interne a sesizat DNA

Actiunea a fost concomitent cu misiunea de audit financiar a Curti de Conturi. Potrivit Raportului citat au fost constatate mai multe abateri, scrie ziare.com.

– cuprinderea in Contractul de asociere a unor clauze abuzive, in defavoarea CS Dinamo: perioada contractului este nedeterminata, nu exista clauze de denuntare unilaterala si nu sunt prevazute conditii de extragere a aportului la capitalul social al asociatiei;

– Fotbal Club Dinamo Bucuresti nu si-a respectat obligatiile referitoare la plata cotei de asociere si a utilitatilor, situatie care a condus la acumularea unor datorii fata de CS Dinamo Bucuresti, in perioada 2003-2010, in cuantum de aproximativ 3.173.000 lei;

– pentru obiectivul de investitii „Modernizare stadion central”, cu o valoare totala de 32.504.000 lei, nu au fost prezentate documentele justificative pentru plati in suma de 3.230.000 lei.

Curtea de Conturi a aratat ca pentru abaterile constatate la CS Dinamo Bucuresti, Corpul de Control al Ministrului – Serviciul Inspectii a sesizat, in timpul controlului, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie.

Guvernul i-a luat lui Nicolae Badea stadionul Dinamo. Arena va putea fi, în sfârşit, modernizată

Carmen Dan anunta la sfarsitul lunii mai 2017 ca Ministerul Afacerilor Interne va incepe demersurile pentru anularea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, aflat in subordinea ministerului, si Asociatia Club Sportiv FC Dinamo, condusa de Nicolae Badea, si va cere ANAF accelerarea pocesului de insolventa a asociatiei. Potrivit ministrului, asocierea dintre Clubul Sportiv Dinamo si ACSFC Dinamo a produs pagube de peste patru milioane de euro pentru club si ca scopul asocierii a fost unul „exclusiv financiar, de interes privat”. Pe 16 iunie, Carmen Dan a anuntat ca a trimis Directiei Nationale Anticoruptie concluziile controlului cu privire la modul in care a fost realizata asocierea dintre CS Dinamo si ACSFC Dinamo.

Raportul Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne releva faptul ca ACSFC Dinamo, asociatia controlata de Nicolae Badea, a fost infiintata si nu „s-a desprins niciun moment din structura MAI”. Totodata, semnatarii raportului solicita promovarea unui proiect de Hotarare de Guvern, prin care sa se retraga bunurile atribuite CS Dinamo, care sunt obiectul asocierii cu ACSFC Dinamo.