Curtea de Conturi verifică legalitatea validării sumelor ce vor fi rambursate competitorilor electorali de la alegerile locale

Curtea de Conturi va începe, luni, un control asupra legalităţii validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali de la alegerile locale din iunie, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

02 nov. 2016, 15:34
Curtea de Conturi verifică legalitatea validării sumelor ce vor fi rambursate competitorilor electorali de la alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoştinţa competitorilor electorali că a finalizat controlul privind sumele în vederea rambursării cheltuielilor electorale aferente alegerilor locale din data de 5 iunie şi că în acest moment misiunea AEP legată de această activitate s-a încheiat.

”Curtea de Conturi şi-a manifestat intenţia ca, începând cu data de 7 noiembrie 2016, să realizeze un control asupra legalităţii validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali de la alegerile locale din acest an, în conformitate cu dispoziţiile art. 42 alin. 21 şi alin. 22 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al AEP.

Autoritatea menţionează că în această situaţie devin aplicabile dispoziţiile privind prelungirea perioadei de rambursare cu maximum 30 de zile, până la data de împlinire a termenului legal, respectiv 5 decembrie 2016.

AEP reaminteşte că, potrivit actului normativ menţionat, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanţării campaniei electorale de către Autoritatea Electorală Permanentă, situaţie în care termenele pentru rambursarea cheltuielilor electorale se prelungesc cu 30 de zile.

AEP precizează că are prevăzută în buget suma necesară rambursării cheltuielilor electorale către competitorii electorali de la alegerile locale. Suma a fost planificată la Ministerul Finanţelor Publice pentru deschideri de credite în decada a treia a lunii noiembrie, iar plăţile vor fi efectuate după încheierea controlului Curţii de Conturi.