Curtea Penală Internaţională nu va ancheta moartea lui Muammar Gaddafi

Curtea Penală Internaţională nu va investiga moartea fostului dictator libian Muammar Gaddafi în viitorul apropiat, potrivit unei declaraţii oficiale de marţi.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 12:18
Curtea Penală Internaţională nu va ancheta moartea lui Muammar Gaddafi

Aisha, fiica fostului dictator libian, a trimis săptămâna trecută o scrisoare autorităţilor penale internaţionale prin care le cerea să cerceteze împrejurările în care au fost ucişi Muammar Gaddafi şi unul dintre fraţii ei, Mutassim.

Avocatul fiicei Colonelului, Nick Kaufman, a precizat în scrisoarea trimisă forurilor internaţionale că atât Muammar Gaddafi, cât şi Mutassim „au fost prinşi în viaţă, într-un moment în care nu prezentau niciun pericol pentru nimeni”, doar pentru „a fi ucişi în cel mai odios mod cu putinţă”.

Procurorii ONU i-au răspuns avocatului printr-o scrisoare oficială că resping cererea de investigare a morţii fostului lider libian, Muammar Gaddafi, dar că o ancheta este posibilă în viitor, informează CNN.

Aceştia au mai precizat că orice investigaţie a Curţii Penale Internaţionale „va depinde de activităţile autorităţilor naţionale din Libia şi dacă ele efectuează astfel de investigaţii”.

 

 


loading...