Cuscrul şefului DNA, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Septimiu Turcaş, primarul din Şimleul Silvaniei, cuscrul lui Crin Bologa, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Edilul a fost achitat pentru celălalte capete de acuzare, printre care şi fals în acte, informează sportulsalajan.ro.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 12:48
Cuscrul şefului DNA, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Magistraţii Tribunalului Maramureş s-au pronunţat în cazul primarului din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. În schimb acesta a fost achitat pentru celelalte capete de cauze.

Citeşte şi: Poliţist de la Rutieră, prins în timp ce lua MITĂ de la un şofer cu permisul suspendat

„Condamnă pe inculpatul ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 C. pen. (pct. II din rechizitoriu) la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 86 indice 1, 86 indice 2 Cod penal 1969, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 86 indice 4 Cod penal 1969”, se arată în minuta Tribunalului Maramureş.