Custodele Coroanei: Gândurile mele şi ale întregii Familii Regale sunt alături de militarii noştri răniţi

Custodele Coroanei române, Margareta, a transmis luni că gândurile sale şi ale întregii Familii Regale sunt alături de militarii români răniţi în Afganistan şi de familiile lor, arătându-se indignată de aceste incidente îndreptate împotriva semenilor noştri, democraţiei şi libertăţii, potrivit unui comunicat al Palatului Elisabeta.

RomaniaTV.net
30 apr. 2018, 16:21
Custodele Coroanei: Gândurile mele şi ale întregii Familii Regale sunt alături de militarii noştri răniţi

„Am aflat cu oroare despre atacul sinucigaş din această dimineaţă, comis în Afganistan, care a dus la pierderea de vieţi omeneşti, inclusiv copii, şi la rănirea a opt militari români aflaţi în misiune în această ţară. Gândurile mele şi ale întregii Familii Regale sunt alături de militarii noştri răniţi şi de familiile lor, în aceste grele momente de încercare. De asemenea, compasiunea noastră se îndreaptă către cei care au pierdut pe cei dragi, mai ales către îndureraţii părinţi care şi-au pierdut copiii. Suntem indignaţi de aceste crime îndreptate cu laşitate împotriva semenilor noştri, împotriva democraţiei şi a libertăţii”, se arată în mesajul Custodelui Coroanei române.

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni dimineaţă în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană.

Ulterior, MApN a informat că militarii răniţi se află în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.