Custodele Coroanei Române, Margareta, va participa la manifestările prilejuite de Ziua Naţională organizate la Iaşi

Custodele Coroanei Române, Margareta, va participa pe 1 Decembrie la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Naţională a României, la invitaţia municipalităţii.

RomaniaTV.net
25 nov. 2019, 12:27
Custodele Coroanei Române, Margareta, va participa la manifestările prilejuite de Ziua Naţională organizate la Iaşi

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a decis să sărbătorească Ziua Naţională din acest an la Iaşi, ca omagiu adus străbunicilor ei, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria. Familia Regală încheie astfel şirul celor 75 de evenimente publice la care a participat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri, început la 26 august 2016”, a informat Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, printr-un comunicat de presă.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu vor participa, alături de ASR Principesa Sofia, la Liturghia cu recviem pentru Regele Ferdinand I și Regina Maria la Catedrala Romano-Catolică. Liturghia va fi prezidată de către Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la ora 11.

În continuare, la ora 12, Majestatea Sa va dezveli statuia în bronz a Regelui Ferdinand Întregitorul, care și-a găsit locul în centrul orașului, în fața istoricului Palat Roznovanu, sediul primăriei municipale. Vor fi prezente AALLRR Principele Radu și Principesa Sofia.

La ora 17, Majestatea Sa și Principele Radu se vor întâlni, în cadrul evenimentului „Tinerii și Coroana Română”, la Palas Mall, în sala Chopin, cu elevi olimpici ieșeni, cu care vor purta un dialog.

De asemenea, tot în cursul după-amiezii, Principesa Sofia va participa, la Ateneul Național Iași, la inaugurarea Salonului Marilor Români, o galerie ce va avea în componență lucrări, documente, acte de cancelarie, manuscrise originale sau cărți ce poartă semnăturile sau au aparținut unor români reper ai istoriei țării nostre.

La ora 17.45, Custodele Coroanei și Principele Radu vor participa la o dublă lansare de carte la Palas Mall, în spațiul librăriei Cărturești. Se vor lansa volumele „Lumea Majestății Sale”(coordonatori, Alexandru Muraru și Daniel Șandru) și „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai” (autor, Bogdan Șerban-Iancu), apărute la Editura Corint.

La ora 18.30, Majestatea Sa Margareta va aprinde iluminatul cu ocazia sărbătorilor de iarnă și va inaugura Târgul de Crăciun din municipiul Iași, în fața Primăriei. Apoi, Familia Regală va participa la ceremonia de acordare a titlurilor de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principele Radu, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei municipiului Iași.

Duminică, 1 decembrie 2019, Familia Regală va lua parte, la ora 10, la ceremonia dedicată Zilei Naționale, în fața Palatului Culturii din municipiul Iași.