„Cutia neagră” a lui Gaddafi spune că liderul libian se simţea trădat de mai marii lumii

Mansour Daou, numit "cutia neagră a regimului Gaddafi", a fost unul dintre oficialii de securitate care a rămas alături de fostul preşedinte libian până la moartea acestuia. El a povestit că în ultimele zile ale vieţii Gaddafi scria şi citea, se pregătea să se întoarcă iarăşi la putere şi se simţea abandonat de către liderii politici ai lumii pe care îi considera prieteni.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 09:48
„Cutia neagră” a lui Gaddafi spune că liderul libian se simţea trădat de mai marii lumii

Unul dintre foştii ofiţeri de securitate ai lui Muammar Gaddafi a vorbit într-un interviu pentru CNN despre ultimele zile din viaţa fostului lider libian.

Mansour Daou, numit „cutia neagră a regimului Gaddafi”, a fost unul dintre oficialii de securitate care a rămas alături de fostul preşedinte libian până la moartea acestuia, informează CNN.

Daou se afla în maşină cu Muammar Gaddafi, în timpul încercării de a scăpa din ultimul loc în care s-au ascuns, oraşul Sirt.

„Vroia să meargă în satul său, probabil că vroia să-şi petreacă ultimele momente ale vieţii acolo” a declarat Daou.

Fostul ofiţer de securitate a declarat că şi-a pierdut cunoştinţa după ce a fost lovit de fragmente de metal rezultate din atacuri şi nu ştie cum a murit Muammar Gaddafi.

Masour Daou a vorbit despre condiţiile în care a trăit fostul lider libian în ultima parte a vieţii. Gaddafi şi susţinătorii săi se mutau în case abandonate la fiecare câteva zie, se hrăneau cu puţinele alimente pe care le găseau, iar spre sfârşit, nu mai aveau energie, apă sau sisteme de comunicare cu lumea exterioară.

Fostul ofiţer a declarat că Gaddafi şi-a petrecut ultimele zile scriind şi citind cărţi. Conform lui Daou, Muammar Gaddafi credea că poate rămâne la putere. Membrii cercului său de apropiaţi au încercat să îl convingă să părăsească ţara, însă fiii lui nu au fost de acord.

„Nu este uşor pentru cineva care a fost la putere 40 de ani să înţeleagă că s-a terminat într-o clipă” a spus Mansour Daou.

Gaddafi s-a simţit trădat de lideri ai lumii pe care îi considerase aliaţi, printre care Silvio Berlusconi şi Tony Blair.

Masour Daou spune că regretă că a făcut parte din regimul lui Gaddafi

„Sunt momente în care regret tot, chiar şi faptul că trăiesc, dar din nefericire câteodată regretul vine prea târziu”, a declarat fostul ofiţer.