Cuţitul cu care a fost înjunghiat mortal elevul de 15 ani a fost găsit

Anchetatorii au găsit, luni seară, cuţitul cu care tânărul de 18 ani este acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de 15 ani de la un liceu din Târgovişte. Arma albă a fost descoperită la locuinţa suspectului, din localitatea Răzvad, şi nu la locul indicat iniţial de către acesta.

18 feb. 2013, 21:52
Cuţitul cu care a fost înjunghiat mortal elevul de 15 ani a fost găsit

Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a recunoscut că a ascuns cuţitul la domiciliul său din localitatea dâmboviţeană Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgovişte. Anchetatorii s-au deplasat la locuinţa acestuia, unde au găsit şi au ridicat arma albă cu care a fost înjunghiat mortal elevul de 15 ani. Potrivit anchetatorilor, iniţial, agresorul le-a spus poliţiştior şi procurorului de caz că ar fi aruncat cuţitul de pe un pod în apele râului Ialomiţa, tânărul fiind dus la locul respectiv pentru a indica perimetrul în cauză, scrie Mediafax.

Pe de altă parte, colegii şi prietenii băiatului de 15 ani înjunghiat mortal la Târgovişte au decis să se întâlnească, marţi, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar şi pentru a protesta faţă de violenţa din societatea românească.

Adolescenţii cer locuitorilor municipiului să se alăture şi să arate că le pasă de ceea ce se întâmplă în oraş şi iau atitudine faţă de agresiunea în urma căreia colegul lor de 15 ani a fost înjunghiat cu cuţitul în gât de tânărul de 18 ani.

Motto-ul manifestării de marţi este: „Să arătăm că ne pasă!„, iar mobilizarea adolescenţilor va fi făcută pe reţelele de socializare.

Colegii şi prietenii lui Alexandru Andrei Ș. au realizat un videoclip în memoria elevului ucis şi şi-au luat adio de la acesta pe pagina de Facebook, unde au postat sute de mesaje de rămas bun.

„Sunt mândră că te-am putut cunoaste. Nu voi uita niciodată sfaturile bune pe care mi le-ai dat. Sunt sigură că ne veghezi din rai acum!”, scrie Ionela Adriana Voica, una dintre prietenele adolescentului ucis.

Întâlnirea elevilor are loc marţi începând cu ora 10.00, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, suspectul, Iulian Vald, în vârstă de 18 ani, acuzat de omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 15 şi 25 de ani, a fost condus de la Poliţie la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, unde este audiat de către procurorul de caz.

Tânărul acuzat că l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte şi-a recunoscut fapta, luni seară, în faţa anchetatorilor, susţinând că totul s-a petrecut inopinat şi i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa.

După ce a fost audiat de către anchetatori la Poliţia Municipală Târgovişte, tânărul suspect de uciderea elevului a declarat că incidentul s-a petrecut inopinat, după ce cei doi s-au ciocnit unul de celălalt, adăugând că nu-l cunoştea pe elev.

„Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit. Nu pot să vă confirm declaraţia lui că a aruncat cuţitul în apă. Se verifică”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu, de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.

Primele date arată că cei doi s-au ciocnit involuntar unul de celălalt, între ei având loc ulterior un conflict spontan. Victima l-ar fi scuipat apoi pe agresor, iar acesta a scos din geacă cuţitul cu care l-a înjunghiat în gât pe adolescentul de 15 ani.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul şi confirmă că agresorul nu suferă de probleme psihice.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a fost înjunghiat la gât, luni, în apropierea unităţii de învăţământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic şi se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, am fost şi noi informaţi, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Târgovişte, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuţit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supravieţuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viaţa acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Raluca Florescu, declara că principalul suspect în cazul uciderii elevului a fost prins pe o stradă din Târgovişte şi dus cu o dubă la sediul Poliţiei Municipale Târgovişte pentru audieri. Acesta are 18 ani şi este din localitatea Răzvad, comună limitrofă a municipiului Târgovişte.

Raluca Florescu a spus că elevul şi suspectul nu se cunoşteau.

„Elevul şi suspectul nu se cunoşteau, a fost vorba despre un conflict spontan”, afirma Florescu.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.


loading...