Cutremur puternic, s-a simţit în toţi Balcanii

INFP anună un cutremur semnificativ în Albania, la o adâncime de doar 10 kilometri.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 08:50
Cutremur puternic, s-a simţit în toţi Balcanii

În ziua de 11 Noiembrie 2020, la ora 05:54:15 (ora locală a României), s-a produs în ALBANIA-MACEDONIA BORDER REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 10km

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 60km S de Prizren, 67km SV de Skopje, 85km NE de Tirana, 116km S de Pristina, 207km SV de Nis, 216km NV de Thessaloniki, 242km SV de Sofia.

Cutremur cu magnitudine 4.7 

Cutremurul din 2019 din Albania, cel mai puternic din ultimii 40 de ani

Cutremurul cu magnitudinea de 6.4 a lovit Albania la adâncimea de 20 de kilometri marţi dimineaţă, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite. Seismul este cel mai puternic din ultimii 40 de ani.

Epicentrul a fost oraşul port Durres, aflat la o distanţă de 36 de kilometri de capitala Tirana. Imagini publicate pe reţelele de socializare arată multe clădiri prăbuşite în urma seismului, potrivit CNN.

Echipa premierului albanez Edi Rama au revizuit bilanţul victimelor de nenumărate ori în timpul zilei de marţi. Cel puţin patru persoane au murit în Durres, iar alte două au decedat în Thumane, precum şi un bărbat care şi-a pierdut viaţa după ce a sărit dintr-o clădire în Kurbin. O persoană a murit în timp ce se afla la volan în Lezhe, au declarat autorităţile.

În jur de 45 de persoane au fost scoase de sub dărâmături, iar peste 650 de oameni au primit îngrijiri medicale în timpul zilei. Autorităţile au mai spus că 30 de persoane au fost internate în spital.

Deocamdată, autorităţile nu vor să speculeze cu privire la numărul persoanelor dispărute, dar au adăugat că echipele de intervenţie continuă căutările în zonele afectate de seismul puternic.

La scurt timp după seismul din Albania, un alt cutremur a avut loc în Bosnia şi Herţegovina marţi dimineaţă, acesta înregistrând o magnitudine de 5.4.