CUTREMUR puternic la Bucureşti: „S-au mişcat lustrele la greu”. Voi cum l-aţi simţit? VIDEO

CUTREMUR cu magnitudine de moment 6.6 în Balcani, resimţit şi în sudul României. 

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 09:41
CUTREMUR puternic la Bucureşti: „S-au mişcat lustrele la greu”. Voi cum l-aţi simţit? VIDEO

CUTREMUR ROMANIA UPDATE:  Magnitudinea seismului de 7,2 grade care a avut loc sâmbătă în Grecia a fost revizuită la 6,4 grade, transmite din Londra agenţia Reuters, referindu-se la datele oferite de institutul american USGS.

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 6-7 s-a produs cu putin timp in urma in Marea Egee, fiind resimtit si in sudul Romaniei.

Cutremurul a avut loc la ora 9h25min UTC, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si a fost resimtit pe o arie larga in insulele grecesti din Marea Egee, in vestul Turciei, in mai multe tari balcanice dar si in sudul Romaniei. In Romania, miscarea seismica a fost resimtita in sudul Olteniei si al Munteniei, la CRAIOVA si in alte orase, inclusiv la BUCURESTI. 

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs şi miercuri, la 22.18, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 120 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, tot în zona seismică Vrancea.

Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate şapte cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade şi s-a produs în 29 martie.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Cum a fost simţit cutremurul în România, via formul cutremur.net

Daniel Uncu: Da. Stau la etajul 10, zona Bucur Obor. A fost extrem de lung – probabil si din cauza adrenalinei… :). S-au miscat lustrele „la greu”. Cel putin 20 de secunde a durat! Probabil magnitudinea a fost 6.

Marius-Laurentiu Piper : S-a simtit nitel leganarea in Prel. Ghencea, Bucuresti la et. 9.

Adrian Budur: L-am simtit ora 12.34 la Constanta Murfatlar

pheonix : a fost chiar foarte lung, si a etajul 10 chiar s-a miscat totul

CatalinL: Eu am cronometrat, 25 sec aproximativ. Sesimte bine la et 6 🙁

Sabina:Am simtit si eu putin, se misca scaunul. Bucuresti, azi la ora 12:26

Sylvia Syl: si eu l-am simtit, cam 20 secunde, initial am crezut ca am ametit eu

Gabriel Preda: In Dr. Taberei s-a simtit ca un cutremur de cca. 4 grade Richter, a fost si lung. Mi-am imaginat ca nu e in Vrancea, a fost prea lung

Catalin Ciucur: la casa, m-a leganat detul de mult si tare! credeam ca nu stau intr-o pozitie corecta pe scaun si vedeam perdeaua leganandu-se destul de tare, fara sa aiba ca factor principal caldura (caloriferul era oprit)

Emmanuel Stober : si in piata Sudului Bucuresti s-a resimitit destul de tare la etajul 10. parea sa nu se mai termine