CUTREMUR cu magnitudine 5.4 la o adâncime de doar 40 km

INFP anunţă un cutrmeur cu magntudine însemnată produs sâmbătă seară. 

09 mai 2020, 16:40
CUTREMUR cu magnitudine 5.4 la o adâncime de doar 40 km

CUTREMUR. În ziua de 09 Mai 2020, la ora 18:36:03 (ora locală a României), s-a produs în SOUTHERN XINJIANG, CHINA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.4, la adâncimea de 40 km, anunţă INFP.Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 133km SV de Aksu, 205km V de Aral, 278km NE de Kashgar.

Şi în România a avut loc sâmbătă un cutremur, dar cu magnitudine mai mică, 2.7. În luna mai, în România, au fost înregistrate în total opt cutremure cu magnitudini între 2,2 şi 3,7 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti. 

Un cutremur de pământ cu magnitudine moderată a făcut două victime, 22 de răniţi şi a fost resimţit în noaptea de joi spre vineri la Teheran, unde a provocat panică în rândul populaţiei din capitala iraniană, informează AFP şi Reuters. 

O zguduitură care a durat câteva secunde a fost resimţită de către jurnalişti AFP în capitala iraniană. Site-ul Centrului de Studii Seismologice al Universităţii din Teheran nu era accesibil, însă Centrul Seismologic Europeano-Mediteraneean (EMSC) a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că un seism de magnitudinea de 4,8 a avut loc la 55 de kilometri est de Teheran.

Numeroşi locuitori ai capitalei iraniene au ieşit din locuinţe în stradă imediat după cutremur, potrivit reglementărilor prevăzute în caz de seism.

Presa de stat iraniană a anunţat vineri, către ora 1.30 GMT (4.30, ora României). că seismul nu a provocat pagube.