CUTREMUR cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 5 kilometri. S-a simţit în capitală

Un cutremur cu magnitudine peste 4 a avut loc în Austria, anunţă USGS.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 11:16
CUTREMUR cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 5 kilometri. S-a simţit în capitală

Cutremur cu magnitudine 4.1 în Austria. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 5 kilometri, în apropiere de capitala Viena. 

În anul 2019 ne așteaptă mai multe cutremure decât în 2018. Specialiști au găsit explicația pentru care numărul seismelor s-a mărit în ultimul an și continuă să fie din ce în ce mai mare. Încetinirea periodică a mișcării de rotație a Pământului este de vină, după părerea specialiștilor de la două universități de prestigiu din Statele Unite ale Americii. Concret, numărul mare de cutremure care au avut loc anul trecut se datorează acestui fenomen.

La fel stau lucrurile și pentru anul 2019, conform seismologilor de la cele două instituții de prestigiu. Roger Bilham de la Universitatea Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la Universitatea Montana in Missoula au făcut publice concluziile studiului într-o conferință a Societății de Geologie din America, scriu cei de la The Guardian. Și 2019 chiar a început cu un cutremur. Primul seism din noul an în România s-a produs chiar în nopatea de Revelion, la doar 30 de minute după ce am trecut în 2019.