Cutremur cu magnitudine 4.3 la o adâncime de doar 10 kilometri

Un cutremur moderat, de suprafaţă, a avut loc în Grecia, la 230 de kilometri de capitala Atena. Seismul a fost resimţit şi în oraşe din Turcia.

15 apr. 2021, 08:07
Cutremur cu magnitudine 4.3 la o adâncime de doar 10 kilometri

Cutremur în Grecia. În ziua de 15 Aprilie 2021, la ora 05:53:59 (ora locală a României), s-a produs în DODECANESE ISLANDS, Grecia, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 125km SV de Karabaglar, 129km SV de Izmir, 143km V de Aydin, 162km SV de Manisa, 233km E de Athens, 239km E de Piraeus, 246km V de Merkezefendi, 250km V de Denizli, 280km SV de Balikesir, anunţă INFP.

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,1 grade (magnitudinea locala 5,2), s-a produs in seara zilei de marti,13 aprilie, in regiunea limitrofa dintre Insulele Dodecanese si Turcia.

CUTREMUR cu magnitudine 4.5 în zona Vrancea
Seismul a avut loc la ora 20h30min UTC (ora locala 23h30min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in partea estica a Marii Mediterane, in regiunea limitrofa dintre Insulele Dodecanese (Grecia) si Vestul Turciei.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 12 km si a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,2 potrivit observatoarelor seismologice regionale din Grecia).
Miscarea seismica a fost resimtita in Insulele Dodecanese si in extremitatea sud-vestica a Turciei.

Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2021 sunt înspăimântătoare: războaie, soldaţi cu cipuri și un cutremur devastator

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în largul Indoneziei: Bilanţul a crescut la şase morţi

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 care s-a produs sâmbătă în largul provinciei indoneziene East Java a lăsat în urmă şase morţi, un rănit şi numeroase clădiri avariate, a anunţat Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor, relatează DPA şi AFP.

„Agenţia a înregistrat şase morţi şi o persoană grav rănită”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Raditya Jati, precizând că mai multe aşezări costiere au fost evacuate.

Cele şase persoane au murit în urma căderilor de pietre în districtele Lumajang şi Malang din provincia East Java.

„Casele au suferit, în general, daune minore”, a adăugat Jati.

Agenţia nu a precizat dacă bilanţul s-ar putea agrava în următoarele ore, însă a dat asigurări că nu a fost înregistrată nicio persoană dispărută în urma seismului.

Seismul a fost resimţit în oraşe şi localităţi mai mici din East Java, cu o populaţie de 40,7 milioane de locuitori, dar şi în provinciile învecinate, inclusiv în insula turistică Bali, potrivit media indoneziene.

În urma cutremurului au existat replici, însă nu a fost emisă avertizare de tsunami, a precizat Agenţia indoneziană de geofizică BMKG.

Mai multe clădiri, printre care o instituţie parlamentară, o şcoală, un spital şi locuinţe din diferite oraşe, au fost avariate.

Cutremurul s-a produs loc în Oceanul Indian, la o distanţă de 91 de kilometri de coasta sudică a provinciei East Java.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6,8, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 96 de kilometri.

Într-o înregistrare video distribuită de utilizatorii reţelelor sociale pot fi văzute persoane care ies în fugă dintr-un centru comercial din oraşul Malang în timpul cutremurului.

„Am simţit cutremurul de două ori, prima dată timp de două secunde, apoi s-a oprit, după care s-a cutremurat din nou, timp de cinci secunde”, a declarat pentru Reuters prin telefon Edo Afizal, recepţioner la un hotel din Blitar.

Indonezia a fost afectată săptămâna trecută de ciclonul tropical Seroja, care a declanşat alunecări de teren şi viituri în urma cărora au murit peste 160 de persoane pe insule din provincia East Nusa Tenggara.

Arhipelagul indonezian se află pe „Cercul de foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică intensă.