Cutremur cu magnitudine 4 la o adâncime de doar 10 km

Bilanţul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi, dar seismele continuă să creeeze panică printre locuitori.

13 mart. 2023, 13:24
Cutremur cu magnitudine 4 la o adâncime de doar 10 km

Un nou cutremur a avut loc, luni dimineață, în jurul orei 9:00, în Turcia. Seismul a înregistrat o magnitudine de 4,0 pe scara Richter.
Cutremurul de 4,0 pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, în provincia Adana, în zona central – sudică a Turciei.

Înaintea cutremurului de 4,0 înregistrat luni, la 9:00 dimineața, au avut loc seisme mai mici, cu magnitudini cuprinse între 2,0 și 3,6 pe scara Richter, atât în vestul, sudul, cât și în centrul țării.

Cutremur după cutremur în România! Două seisme au avut loc, în două zone diferite ale țării, la un interval de câteva minute
La 4:00 dimineața a mai avut loc un cutremur de 3,6 pe scara Richter, de data aceasta în vestul țării, în provincia turcească Bolu.

De asemenea, la miezul nopții un alt cutremur de 4,1 pe scara Richter a fost înregistrat la o adâncime de 10 kilometri, în provincia Kahramanmaraș.

Reamintim că în data de 6 februarie 2023 două cutremure puternice, de 7,1 și 7,8 pe scara Richter au lovit sudul și centrul Turciei, dar și nordul și vestul Siriei. În urma seismelor s-au înregistrat pagube pe scară largă și zeci de mii de victime.

Cutremur de peste 4 grade pe scara Richter produs în Buzău. Unde s-a simţit

Bilanţul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi, anunţă preşedintele Erdogan. “Nicio ţară nu ar putea reacţiona mai rapid decât Turcia în faţa unui asemenea dezastru”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că bilanţul tragic al cutremurelor de luna trecută din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi. Erdogan a mers duminică în Hatay, provincie afectată puternic de seisme.

“În ciuda tuturor eforturilor, au fost locuri în care nu am putut ajunge la timp în primele zile. Să nu se îndoiască nimeni de faptul că s-au mobilizat toate mijloacele statului şi ale naţiunii. Am mobilizat personalul tuturor instituţiilor relevante pentru cei afectaţi de cutremure. Jumătate de milion de oameni au sărit în ajutorul victimelor cutremurului. Am mobilizat armata, poliţia, jandarmeria, personalul medical, toţi angajaţii din domeniile relevante şi toate mijloacele de transport, de la avioane până la elicoptere şi nave pentru victimele cutremurelor”, a afirmat Erdogan, potrivit presei din Turcia.

El a menţionat că “nicio ţară nu ar putea reacţiona mai rapid decât Turcia în faţa unui asemenea dezastru”. Au murit 48.000 de oameni şi au fost răniţi peste 115.000, iar 50.000 de clădiri au fost distruse.

Guvernul plănuieşte să construiască în decurs de un an peste 300.000 de locuinţe în Hatay. Până acum, s-au instalat în zona afectată de cutremure 426.000 de corturi şi în două luni vor fi funcţionale şi 100.000 de case-container. În Turcia, peste 13 milioane de oameni au fost afectaţi de cutremurele puternice din 6 februarie.