Cutremur cu magnitudine 4. S-a simţit pe aeroport

Mai multe seisme mici s-au produs în cursul dimineţii, inclusiv unul cu magnitudinea 3,3 în aceeaşi zonă, potrivit datelor USGS.

05 apr. 2021, 18:40
Cutremur cu magnitudine 4. S-a simţit pe aeroport

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs luni într-o zonă din apropierea aeroportului din Los Angeles (SUA), cu epicentrul situat în oraşul Inglewood, la vest de metropola californiană, a informat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de EFE.

Seismul s-a produs la 04:44 ora locală (11:44 GMT) şi s-a simţit la Inglewood, Lennox şi în mai multe cartiere din centrul Los Angeles-ului, însă până acum nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Cutremur cu magnitudine 7,2 în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami
Mai mulţi călători care se aflau pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles (LAX) au comentat pe Twitter că au simţit zdruncinătura, deşi pe pagina oficială a infrastructurii aeroportuare nu s-a făcut nicio menţiune în acest sens.

„CUTREMUR: Cine l-a simţit? Am avut un scurt cutremur aici pe LAX”, a scris pe Twitter ziarista postului ABC din Los Angeles, Rachel Brown.

La rândul său, experta în cutremure Lucy Jones a scris pe Twitter că seismul a fost suficient de puternic pentru a fi simţit de majoritatea persoanele care se treziseră la acea oră în Los Angeles, deşi a precizat că s-a produs la o adâncime de peste 20 de kilometri.

Mai multe seisme mici s-au produs în cursul dimineţii, inclusiv unul cu magnitudinea 3,3 în aceeaşi zonă, potrivit datelor USGS.

În ultimele zece zile s-au produs trei seisme cu magnitudinea 3 în regiuni din apropierea oraşului Los Angeles, potrivit ziarului Angeles Times.

USGS estimează că există probabilităţi de 60% ca un cutremur cu magnitudinea 7 să se producă în apropiere de Los Angeles în următorii 30 de ani, cele mai mari probabilităţi fiind în zona faliei San Andreas, ceea ce va afecta grav multe localităţi şi cartiere din comitatul Los Angeles.

Cutremur în Vrancea, sâmbătă seară. Magnitudinea seismului


loading...
Partenerii noștri