Cutremur cu magnitudine 5.3. S-a simţit puternic în clădirile înalte

Asia a fost zguduită vineri de mai multe cutremure semnificative, anunţă USGS.

15 ian. 2021, 17:31
Cutremur cu magnitudine 5.3. S-a simţit puternic în clădirile înalte

Cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs vineri în largul prefecturii Mie din Japonia, relatează Xinhua care citează Agenţia niponă de meteorologice (JMA).

Seismul, care a avut epicentrul la 390 de kilometri adâncime, s-a produs în jurul orei locale 22:39.

În unele zone ale prefecturii Mie, situată în sudul ţării, cutremurul a atins nivelul al 2-lea de intensitate pe scara japoneză de evaluare a activităţii seismice, a şaptea treaptă fiind cea mai intensă.

Până în prezent nu a fost emisă avertizare de tsunami, notează Xinhua.

Cutremur cu mulţi morţi în Indonezia

Peste 35 de persoane au murit vineri, într-un cutremur puternic pe Insula Sulawesi, în Indonezia, au anunţat autorităţile, iar salvatori căutau între dărâmăturile mai multor imobile surpate, inclusiv ale unui spital, în speranţa de a găsi supravieţuitori, relatează AFP.
Cutremurul de magnitudinea 6,2 a avut loc în noaptea de joi spre vineri, s-a soldat cu sute de răniţi şi a provocat panică în rândul locuitorilor din estul Insulei Sulawesi, afectaţi în 2018 de un dezastru major.”Potrivit ultimelor informaţii erau 26 de morţi în oraşul Mamuju”, a anunţat Ali Rahman, directorul agenţiei locale de gestionarea catastrofelor. ”Acest număr ar putea creşte (…), Mulţi morţi sunt îngripaţi de dărâmături”.

Un cutremur de 6,2 a provocat dezastru în Indonezia. Sunt cel puţin 35 de morţi, zeci de clădiri s-au prăbuşit VIDEO

Alte opt persoane au murit la Majene, altă localitate situată în regiunea Mamuju, a anunţat alt oficial local din cadrul agenţiei.

La Mamuju – cel mai afectat oraş din regiune -, salvatori căutau peste zece pacienţi şi membri ai personalului medical daţi dispăruţi între dărmâturile unui spital.


”Spitalul a fost distrus. S-a surpat. Pacienţi şi personal al spitalului sunt prizonieri sub dărmâturi, iar noi suntem pe cale de a-i evacua”, a declarat pentru AFP Arianto, un oficial din rândul salvatorilor la Mamuju.

El a estimat numărul persoanelor prinse între dărâmături la 10-20, fără să poată confirma dacă erau în viaţă. Amploarea pagubelor în capitala provincială cu aproximativ 110.000 de locuitori nu era cunoscută imediat.Cutremurul de magnitudinea 6,2, potrivit Institului american de geofizică USGS, a avut loc vineri, la ora locală 2.18 (joi, 21.18, ora României).

Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, a precizat USGS.

Imagini din regiune surprind locuitori fugind pe motocicletă şi cu maşini, printre acoperişuri de tablă surpate şi imobile avariate.


loading...