Un cutremur de 6,2 a provocat dezastru în Indonezia. Sunt cel puţin 42 de morţi, zeci de clădiri s-au prăbuşit VIDEO

Cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unui seism puternic produs în insula indoneziană Sulawesi, au precizat autorităţile, în timp ce echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa găsirii unor supravieţuitori.

15 ian. 2021, 16:27
Un cutremur de 6,2 a provocat dezastru în Indonezia. Sunt cel puţin 42 de morţi, zeci de clădiri s-au prăbuşit VIDEO

UPDATE

Cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unui puternic seism produs în insula indoneziană Sulawesi, au anunţat autorităţile în timp ce echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa de a găsi supravieţuitori, informează AFP.

UPDATE Cel puţin 35 de persoane au murit şi sute au fost răniţi vineri în urma cutremurului, iar multe clădiri s-au prăbuşit. Cutremurul şi replicile au provocat trei alunecări de teren şi au afectat distibuţia curentului electric din regiune.

Darno Majid, şeful agenţiei pentru catastrofe din Sulawesi de Vest, a declarat pentru Reuters că 35 de persoane au murit în Majene şi în districtul vecin Mamuju, fiind posibil ca mai multe decese să fie confirmate.

Nu a fost emis niciun avertisment de tsunami, dar şeful Agenţiei de Meteorologie şi Geofizică din Indonezia (BMKG), Dwikorita Karnawati, a declarat într-o conferinţă de presă că ar putea urma replici, cu posibilitatea ca un alt cutremur puternic să declanşeze un tsunami.

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, produs în timpul nopţii a provocat rănirea a câteva sute de persoane şi a declanşat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major. Autorităţile au confirmat, de asemenea, prăbuşirea unui hotel. Zeci de clădiri s-au prăbuşit în Sulawesi, spun autorităţile.

Potrivit celor mai recente informaţii, sunt 26 de morţi, toţi în oraşul Mamuju”, a precizat Ali Rahman, şeful agenţiei locale pentru gestionarea catastrofelor. ”Bilanţul ar putea creşte (…) multe cadavre sunt îngropate sub dărâmături”. Alte opt persoane au decedat la Majene, o altă localitate din regiunea Mamuju, a indicat un alt responsabil local al agenţiei.

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutul american de geofizică (USGS), citat de The Guardian, s-a produs vineri la ora locală 02.18 (joi, 21.18, ora României).

Citeşte şi Cinci cutremure în Grecia, în mai puţin de 24 de ore

Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, potrivit USGS.

Cutremurul a fost urmat de importante alunecări de teren, tăind accesul la una din principalele artere rutiere ale provinciei. Zeci de clădiri s-au prăbuşit în Sulawesi, transmit autorităţile.

Joi, un seism cu magnitudinea 5,8 a fost resimţit în regiune, fără să se înregistreze pagube importante.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.