Cutremur cu magnitudine 5.5, la mică adâncime, clădirile înalte l-au resimţit din plin

Mai multe cutremure au zguduit lumea miercuri, dar mişcări telurice au avut loc şi în România, anunţă INFP.

31 mai 2023, 17:38
Cutremur cu magnitudine 5.5, la mică adâncime, clădirile înalte l-au resimţit din plin

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs miercuri în Myanmar, a anunţat Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţe (GFZ), relatează Reuters.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, a precizat GFZ. Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a înregistrat, miercuri, în Oceanul Pacific, în largul coastei de sud a Noii Zeelande, potrivit USGS (US Geological Survey), transmite Le Figaro.

Cutremurul s-a produs la ora 02:21 GMT la o adâncime de 33 km în apropierea Insulelor Auckland, un mic arhipelag practic nelocuit, situat la aproximativ 450 km de Insula de Sud a Noii Zeelande, a precizat USGS.

Autorităţile neozeelandeze nu au emis o alertă de tsunami şi nu au raportat pagube imediate.

Cutremur după cutremur în România! Patru seisme au avut loc miercuri în zone diferite

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un nou cutremur cu magnitudinea 3,5 pe Richter s-a produs miercuri după-amiaza, la ora locală 13:10, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc la adâncimea de 72 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 32 km vest de Focşani, 72 km nord de Buzău, 79 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 85 km sud de Bacău şi 94 km est de Braşov.

Acesta este al patrulea seism produs în zona Vrancea în cursul zilei de miercuri.

Știre inițială: Un nou cutremur puternic a avut loc miercuri dimineață. Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că seismul a avut loc în județul Buzău, la o adâncime de 147 de kilometri.

Citește și VIDEO Cutremur după cutremur în România, s-au simţit puternic: „Au ieşit toţi vecinii de frică, eu credeam ca îi de la băutură”. Se schimba harta seismică, Vrancea a intrat în hibernare

Un nou cutremur puternic a avut loc miercuri dimineață

Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Buzău (58 km), Focșani (59 km), Sfântu Gheorghe (59 km), Brașov (65 km), Ploiești (79 km).

Un alt cutremur a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, la ora 1.24, tot în județul Buzău. Acesta a avut o magnitudine de 2,5 grade și s-a  produs la adâncimea de 116 kilometri.

Matematicianul care a „prezis” cutremurul din Turcia revine cu o profeţie terifiantă

Sediq Afghan, profetul care a ”prezis” cutremurul din Turcia a făcut noi previziuni şi calcule despre o nouă dată apocaliptică. Este vorba de 17 iulie 2023. Conform mai multor relatări, matematicianul Sediq Afghan este cel care a prezis încă din 2015 dezastrele naturale care vor avea loc în lume în 2023. Prin urmare, atunci când cutremurele au făcut ravagii în sud-estul Turciei, el nu a fost surprins.

„Conform calculelor mele, acesta este un cutremur artificial. Au făcut-o intenționat. O bombă a fost plasată în pământ la o adâncime de 14 kilometri și a explodat.

Acestea nu sunt vorbe goale – chiar acum pot calcula și dovedi toate acestea”, spunea Sediq Afghan, legat de cele întâmplate pe teritoriul Turciei.

17 iulie 2023 – Eveniment care va schimba omenirea

Același matematician a dat recent o previziune îngrijorătoare, cu privire la anumite evenimente care se vor întâmpla în iulie 2023, dând și data exactă, 07/17/2023. Mai mult, conform calculelor savantului, se pare că în 2023 lumea nu va fi calmă. El spune deschis că acest an este mult mai periculos decât cel precedent, dar și decât 2024. „Abia în 2025 va veni momentul de cotitură”, spune matematicianul Sediq Afghan.

„De-a lungul anului 2023 va exista un șantaj atomic între puterile mondiale. Totul va fi la nivel de amenințări – nu văd explozii.

Toată lumea a spus că al treilea război mondial va izbucni în 2022, dar eu am calculat altceva. Drept urmare, cel de-al treilea război mondial nu a început”, spune Sediq Afghan.

Potrivit acestuia, toată lumea trebuie să se ferească de data de 17 iulie 2023, deoarece va fi de mare importanță pentru toată lumea. Sediq Afghan a spus că până în acel moment șantajul nuclear se va intensifica. Totodată, el a susținut şi că vor apărea noi probleme legate de bolile care se vor reflecta grav asupra întregii lumi.

Profetul este sigur că la data pe care a precizat-o va avea loc un eveniment care va schimba viitorul, însă nu a precizat dacă va fi de bine sau de rău.
Specialistul consideră că Rusia va învinge pentru că Statele Unite sădesc răul la nivel mondial, iar acest lucru este inacceptabil. Dar, în curând, hegemonia acestei puteri va lua sfârșit, „America va începe să regreseze”.

Potrivit previziunilor, diferite state vor începe să tragă „pătura peste ele”, vor dori mai multă libertate și independență, iar matematicianul prezice, de asemenea, „o prăbușire treptată a monedei americane”. În același timp, pe fondul actualei situații globale, propaganda rusă susține că controversatul profet, matematicianul Sediq Afghan, i-a spus lui Putin „să nu facă un pas înapoi de la operațiunea specială”.

Citește și România, zguduită de un nou cutremur, luni dimineață. Unde a avut loc seismul și ce magnitudine a avut