Cutremur cu magnitudine 6.6 în Insulele Solomon

Autorităţile nu au raportat pagube materiale la scurt timp după producerea cutremurului. Potrivit EFE, nu s-a emis nici alertă de tusnami.

15 oct. 2021, 09:53
Cutremur cu magnitudine 6.6 în Insulele Solomon

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs vineri în largul coastelor localităţii Buala, în zona centrală a Insulelor Solomon, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), informează Reuters şi EFE.

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 33 de kilometri, la aproximativ 155 de kilometri vest-sud-vest de Buala, potrivit USGS.

Cutremur cu magnitudine 3.6 în Vrancea
Autorităţile nu au raportat pagube materiale la scurt timp după producerea cutremurului, potrivit EFE.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Oceanul Pacific a indicat într-un comunicat că, potrivit datelor disponibile, nu se preconizează un tsunami provocat de acest cutremur.

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în Hawaii. Peste 20 de cutremure  şi blocuri de lavă pe insula La Palma
Insulele Solomon sunt situate în partea central-vestică a Oceanului Pacific, între Papua-Noua Guinee, Marea Solomon şi Arhipelagul Vanuatu. Aceste insule sunt de origine vulcanică şi fac parte din aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, fiind afectate frecvent de cutremure şi de activitatea vulcanică.

Cutremur şi în zona Vrancea vineri dimineaţă

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 6:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 142 de kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 71 km est de Braşov, 86 km nord-est de Ploieşti, 106 km sud de Bacău, 121 km vest de Galaţi, 122 km vest de Brăila şi 138 km nord de Bucureşti.

În luna octombrie, în România au avut loc 15 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6.

Cel mai important seism din acest an s-a produs pe data de data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.


loading...