Cutremur cu magnitudine 7 în Alaska

Cutremurul a avut loc o adâncime de doar 40 de kilometri, dar nu a fost încă emisă o alertă de tsunami.

11 oct. 2021, 14:59
Cutremur cu magnitudine 7 în Alaska

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs, luni, în Peninsula Alaska. Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 12:10:23 (ora locală a României), la adâncimea de 40km.

Seismul, a cărui magnitudine a fost revizuită în creştere după anunţarea unei valori preliminare de 6,5, s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri, au transmis reprezentanţii EMSC.

Nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami, dar se aştepată replici în următoarele ore. Pentru moment nu au fost raportate persoane rănite şi nici pagube materiale în urma seismului.

Un puternic seism cu magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter s-a produs şi în luna iulie la mică adâncime în Peninsula Alaska, urmat de o alertă de tsunami în regiune.

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 în Hawaii. Peste 20 de cutremure  şi blocuri de lavă pe insula La Palma

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 grade si  in regiunea Vanuatu  

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, s-a produs in ziua de sambata, 9 octombrie, in regiunea Insulelor Vanuatu din Oceanul Pacific.

Seismul a avut loc la ora 10h58min UTC (ora locala 22h58min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Oceanul Pacific, in apropierea Insulelor Vanuatu.

Libanul, rămas fără energie electrică la nivel naţional din cauza lipsei de carburanţi. Nu se ştie când va fi reluată furnizarea

Cutremurul s-a produs la adancimea de 507 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Nu s-au produs pagube si nu a existat risc de tsunami. Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,3 grade, s-a produs in aceeasi zona in ziua de 2 octombrie.