Cutremur cu magnitudine peste 6, urmat de două replici puternice. Locuitorii din mai multe zone din Sumatra au fost evacuaţi

Agenţia BMKG anunţase anterior o magnitudine de 6,4, care însă a fost revizuită la 6,1, a declarat un purtător de cuvânt al BMKG.

29 aug. 2022, 11:03
Cutremur cu magnitudine peste 6, urmat de două replici puternice. Locuitorii din mai multe zone din Sumatra au fost evacuaţi

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în largul coastelor vestice ale insulei indoneziene Sumatra, acesta fiind al treilea seism produs în această zonă de luni dimineaţa, a anunţat Agenţia de meteorologie şi geofizică din Indonezia (BMKG), relatează Reuters.

Agenţia BMKG a înregistrat seismul produs la mică adâncime în largul insulelor Mentawai, situate la circa 150 de km de coasta de vest a Sumatrei, cu puţin timp înainte de ora 10:30, şi a precizat că nu a fost lansată o alertă de tsunami.

Cutremur violent, de 7,1, lângă Manila. Metroul a fost oprit, iar un spital s-a prăbuşit VIDEO
Agenţia anunţase anterior o magnitudine de 6,4, care însă a fost revizuită la 6,1, a declarat un purtător de cuvânt al BMKG. Trei seisme consecutive au lovit zona cu o intensitate în creştere de la primele ore ale zilei de luni.

Cutremurul cu magnitudinea 6,1 a fost resimţit puternic timp de câteva secunde de locuitorii din insulele Mentawai, în capitala Padang şi în zona muntoasă din jurul oraşului Bukittinggi, a anunţat agenţia într-un comunicat, precizând că nu au fost raportate victime, însă s-au produs pagube minore la clădirile de pe insula Siberut.

Un oficial local din insulele Mentawai a declarat pentru Reuters că locuitorii din mai multe sate au fost evacuaţi către zone mai înalte, iar o biserică, o şcoală şi un centru medical au fost uşor avariate.

Cutremur de adâncime în Vrancea
Oraşul Padang a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea 7,6 în 2009 care a provocat moartea a peste 1.100 de persoane.

Indonezia este situată pe „Cercul de Foc al Pacificului”, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente şi o activitate vulcanică semnificativă.