Cutremur cu magnitudinea 5.2. S-a simţit puternic

Vineri, un cutremur cu magnitudine de moment peste 5 a avut loc la mică adâncime în Oceanul Atlantic. Nu s-a emis alertă de tsunami.

07 mai 2021, 18:27
Cutremur cu magnitudinea 5.2. S-a simţit puternic

Cutremur violent. În ziua de 07 Mai 2021, la ora 14:45:24 (ora locală a României), s-a produs în NORTH ATLANTIC OCEAN un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.2, la adâncimea de 10km, anunţă INFP. Tot vineri, au avut mai multe cutremure moderate în zona Balcanilor. Un cutremur a avut loc în Bosnia, altul în Grecia, iar, cel mai nou, în Croaţia.

Cutremur cu magnitudinea 6 în largul Chile (EMSC). Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul oraşului Coquimbo din Chile, a anunţat duminică Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), relatează Reuters.

Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, a precizat EMSC.

Chile face parte din aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă caracterizată printr-o frecvenţă ridicată a activităţii seismice.

Cutremur cu magnitudine 4.4, anunţă INFP
Un cutremur cu magnitudinea 6 a lovit nord-estul Indiei miercuri dimineaţă, a informat Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), potrivit DPA.

Cutremurul a fost înregistrat la 10,9 kilometri nord-nord-vest de oraşul Dhekiajuli, din statul Assam, nu departe de graniţa cu Bhutan.

Seismul s-a produs în jurul orei 02:21 GMT, la o adâncime de 34 de kilometri, potrivit USGS.

Ministrul Sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma, a postat pe Twitter fotografii în care pot fi văzute daune minore ale clădirilor. Pe moment nu au fost raportate victime.

Cutremur cu magnitudine 6, s-au prăbuşit clădiri