Cutremur cu magnitudinea 5.5 la o adâncime de doar 10 km, s-a simţit intens, populaţia evacuată de urgenţă

Şeful serviciului de pompieri de pe Roatán, Wilmer Guerrero, a declarat pentru Reuters că nu au fost raportate pagube, deşi cutremurul a fost resimţit "intens" şi a provocat evacuări în întreaga insulă.

08 feb. 2023, 20:14
Cutremur cu magnitudinea 5.5 la o adâncime de doar 10 km, s-a simţit intens, populaţia evacuată de urgenţă

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat miercuri în largul coastelor Hondurasului, în apropiere de populara insulă turistică Roatán, a anunţat şeful serviciului local de pompieri, precizând că, din primele relatări, nu există pagube materiale, informează Reuters.

Seismul s-a produs la o adâncime de 2 km, iar epicentrul său a fost localizat la 55 km nord-est de insulă, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), care raportase iniţial o magnitudine mai mică a cutremurului, de 5,3.

Bilanţ oficial Turcia şi Siria: Peste 11.200 de morţi şi zeci de mii de răniţi după cutremurele devastatoare
Şeful serviciului de pompieri de pe Roatán, Wilmer Guerrero, a declarat pentru Reuters că nu au fost raportate pagube, deşi cutremurul a fost resimţit „intens” şi a provocat evacuări în întreaga insulă.

Nicio alertă de tsunami nu a fost anunţată de către Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) imediat după cutremur. Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia şi Siria creşte la peste 11.000 de morţi, 8.500 în Turcia şi 2.600 în Siria. Erdogan recunoaşte, la Kahramanmaras, ”deficienţe” la începutul mobilizării şi promite că ”nimeni nu va fi lăsat în stradă”

România TV transmite din infernul din Turcia. Imagini cutremurătoare după seismul devastator LIVE VIDEO