Cutremur cu magnitudinea 5,4 în Jamaica

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) măsurase iniţial magnitudinea seismului la 5,7, dar a revizuit în jos magnitudianea.

30 oct. 2023, 21:13
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în Jamaica
Stare de alertă! Un nou cutremur devastator a avut loc vineri dimineață

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs în apropiere de Hope Bay, Jamaica, a anunţat luni Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), fără a fi raportate pe moment pagube semnificative, informează Reuters, conform Agerpres.

Locul care este zguduit zilnic de cutremure! Numai luna asta au avut loc 500 de seisme. Guvernul ia în calcul evacuarea zonei

Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, a precizat USGS. Prim-ministrul insulei, Andrew Holness, a declarat într-o postare pe reţelele de socializare că speră că „toată lumea este în siguranţă în urma cutremurului”, după relatări privind zguduituri intense în unele părţi ale ţării, însă nu a indicat că s-ar fi produs pagube.
Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) măsurase iniţial magnitudinea seismului la 5,7.

Citește și: Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a zguduit Taiwanul. Cutremure mici şi în România

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1-5,2 grade in Estul Iranului

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,1 grade (magnitudinea locala 5,2), s-a produs in ziua de joi, 26 octombrie, in Estul Iranului. Seismul a avut loc la ora 20h34min UTC (ora locala 0h04min a zilei de 27 octombrie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, de Institutul International de Inginerie a Cutremurelor si Seismologie-Centrul National al Retelei Seismice de banda larga din Iran si de Centrul Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in provincia Khorasan de Sud din Estul Iranului (la Sud-Est de orasul Bīrjand).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,2). Miscarea seismica a fost resimtita in Estul Iranului (provincia Khorasan de Sud).