Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Japonia

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a avut loc sâmbătă în apropierea coastei de nord-est a Japoniei, a anunţat Institutul american pentru geofizică USGS, dar nu a fost declanşată vreo alertă de tsunami şi nu s-a anunţat vreo pagubă.

RomaniaTV.net
18 mai 2013, 09:12
Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Japonia

Cutremurul s-a produs la ora locală 14.48 (8.48, ora României), la aproximativ 50 de kilometri în largul oraşului Namie, în regiunea devastată de tsunami pe 11 martie 2011, apropiată de Centrala Nucleară Fukushima Daiichi, potrivit USGS. Adâncimea a fost estimată de către institut la 41,5 kilometri sub Oceanul Pacific, informează Mediafax.

Agenţia japoneză de meteorologie nu a declanşat nicio alertă şi nici nu a avertizat în legătură cu un eventual tsunami.

Oficiali din cadrul prefecturilor Fukushima şi Miyagi, cele mai apropiate de epicentru, nu au primit imediat vreo informaţie cu privire la pagube sau victime.

Această regiune a fost devastată pe 11 martie 2011 de un cutremur cu magnitudinea 9, în largul coastei de nord-est a Insulei Honshu, care a provocat un tsunami uriaş, soldat cu aproape 19.000 de morţi şi antrenând un acident nuclear la Fukushima.

Japonia se confruntă în prezent cu o perioadă de puternică activitate sesimică, potrivit unor experţi niponi.

Situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, ţara înregistrează anual aproximativ 20% dintre cele mai puternice cutremure din lume. Nicio regiune de pe teritoriul japonez nu este ocolită.