Cutremur cu magnitudinea 7,2, în Nicaragua şi El Salvador. ALERTĂ de TSUNAMI

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a lovit joi la orele 18.43 GMT Nicaragua și El Salvador, a anunțat Institutul american de geodezie USGS, fiind emisă alertă de tsunami pentru o zonă aflată la 300 de kilometri în jurul epicentrului, transmit agențiile internaționale de presă.

24 nov. 2016, 19:23
Cutremur cu magnitudinea 7,2, în Nicaragua şi El Salvador. ALERTĂ de TSUNAMI

Cutremurul cu magnitudinea 7,2 a fost resimțit în Nicaragua și El Salvador, iar autorităţile ţărilor afectate au emis alertă de tsunami.

Seismul s-a produs la o adâncime de 33 de kilometri, la 149 de kilometri sud-sud-vest de localitatea Puerto El Triunfo din El Salvador.

Seismul s-a produs după aproximativ o oră de când regiunea fusese măturată de puternicul uragan Otto, care a lovit coastele caraibiene, potrivit independent.co.uk.

Autorităţile salvadoriene au emis imediat alertă de tsunami. Valurile ar putea să fie „hazardante” şi s-ar putea produce la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de epicentrul seismului.

Seismul s-a simţit puternic şi în Managua – capitala Nicaraguei – dar şi în capitala costaricană San Jose.

Nu există deocamdată informaţii despre eventualele victime sau pagube materiale provocate de mişcarea seismică. Din cauza ploilor torenţiale care au afectat zona, sunt posibile alunecări de teren şi inundaţii, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane al SUA.