Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade în Indonezia! Există risc de tsunami

Un cutremur de magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter a avut loc, cu puțin timp în urmă, la 148 km față de Kepulauan Talaud Regency, în regiunea Sulawesi.

18 ian. 2023, 09:40
Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade în Indonezia! Există risc de tsunami

Cutremur mare în Indonezia. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a transmis o avertizare privind potențiale valuri de tip tsunami.

Potrivit agenţiei indoneziene, epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 64 de kilometri, la 141 kilometri sud-est de oraşul Melonguane.

Un locuitor din oraşul Manado, capitala provinciei Sulawesi de Nord, a declarat prin telefon că seismul a fost resimţit foarte puternic timp de câteva secunde, iar oamenii au fost văzuţi fugind din clădiri. Cu toate acestea, rezidentul a precizat că, până în prezent, nu există pagube vizibile produse de cutremur, iar unii locuitori s-au întors la casele lor.

Seismul a fost resimţit şi în Insulele Moluce, a anunţat agenţia locală pentru gestionarea dezastrelor. Indonezia este afectată în mod regulat de seisme şi erupţii vulcanice, din cauza poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

Cutremur cu magnitudine 4.9. S-a simţit puternic în multe oraşe

Un cutremur cu magnitudinea de 6,0 s-a produs luni în largul coastei insulei Sumatra din Indonezia, a raportat US Geological Survey. Epicentrul cutremurului a fost la 48 de kilometri sud-sud-est de orașul Singkil.

Un cutremur cu magnitudinea 6 a fost detectat în largul coastelor insulei indoneziene Sumatra, a raportat Institutului Seismologic al SUA (USGS). Cutremurul s-a produs în jurul orei 6:30 dimineața, ora locală și nu au existat rapoarte imediate cu privire la victime sau pagube majore și nici nu a existat o alertă de tsunami.

Cutremur cu magnitudinea 7 pe Richter, a fost emisă alertă de tsunami

Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 48 de kilometri sud-sud-est de oraşul Singkil, în provincia indoneziană Aceh, la o adâncime de 48 de kilometri, a precizat USGS.