Cutremur de 5,3 grade în Islanda

În ultimele 24 de ore au avut loc mai multe cutremure în Albania, Iran, Islanda, dar și România, informează Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 5,3 grade.

RomaniaTV.net
10 dec. 2019, 08:55
Cutremur de 5,3 grade în Islanda

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informează că marţi , la ora locală 00:36:32, s-a produs la Reykjanes Ridge (Islanda) un cutremur cu magnitudinea 5,3, produs la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul este catalogat de specialiști ca fiind superficial. Tot marţi a mai avut loc un cutremur în Southern Iran, de 4,8 magnitudine.

În cursul zilei de luni au avut loc mai multe cutremure în Albania, cel mai mare având magnitudinea de 3,7, produs la o adâncime de 10 kilometri și resimțit la Tirana. Vă reamintim că în Albania s-a produs, pe 28 noiembrie, un puternic cutremur de 6,4 grade, produs la o adâncime de 20 de kilometri. Bilanțul acestui cutremur ajunge la peste 50 de morți și circa 750 de răniți.

De asemenea, tot în cursul zilei de luni a avut loc un cutremur cu magnitudine de 5,3 în regiunea Insulelor Cayman, dar și un cutremur produs pe teritoriul României, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 117 km, cu magnitudine de 3,8. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Brașov, Ploiești, București, Brăila, Bacău, Galați, Pitești, Sibiu, Ruse, Iași.

 

Citește și:

 

De anul viitor, 90% dintre cutremurele din zona Vrancea ar putea fi prezise. Ele vor fi anticipate chiar cu opt ore