Cutremur de 5 pe scara Richter

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 5, inclus de Observatorul de Geodinamică din Atena în categoria seismelor puternice, s-a produs joi în largul regiunii Peloponez din sudul Greciei, fără să facă victime, potrivit primelor informaţii comunicate de autorităţile elene, informează AFP.

RomaniaTV.net
27 sept. 2018, 12:12
Cutremur de 5 pe scara Richter

Epicentrul seismului, care a avut loc la ora 10.21 GMT, a fost localizat în mare, la o distanţă de 34 de kilometri de regiunea costieră a departamentului Messinia, potrivit Observatorului de Geodinamică din Atena.

Cutremurul a fost resimţit în regiune, însă, deocamdată, nu au fost semnalate nici victime, nici pagube materiale majore.

Grecia, în special sudul regiunii Peloponez, se afla la intersecţia unor falii tectonice importante şi este cu regularitate lovită de cutremure de pământ, care fac însă arareori victime.

Totuşi, în iulie 2017, un seism cu magnitudinea 6,7 a ucis două persoane pe insula turistică Kos din Marea Egee, provocând şi pagube materiale importante.

În septembrie 1986, un seism cu magnitudinea de 6,2 produs în Kalamata, capitala departamentului Messinia, a provocat 20 de decese şi prăbuşirea unui număr mare de locuinţe.