Cutremur de 5,9, duminică după-amiază, în Iran. Seismul, produs aproape de o centrală nucelară!

Un cureemur cu magnitudinea 5,9 s-a produs, duminică, 18 aprilie, în provincia Bushehr din sudul Iranului, unde se află o centrală nucleară, informează dpa şi Xinhua.

18 apr. 2021, 13:53
Cutremur de 5,9, duminică după-amiază, în Iran. Seismul, produs aproape de o centrală nucelară!

Cutremur de 5,9, duminică după-amiază, în Iran.  Potrivit autorităţilor locale, capitala provinciei Bushehr şi oraşul port Ganaveh au fost, în mod special, afectate de seismul de intensitate moderată. Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremur de 5,9, duminică după-amiază, în Iran. Seismul s-a produs aproape de o centrală nucelară!

Seismul a fost resimţit şi în oraşul Borazjan, precum şi în provinciile învecinate Fars, Kohgiluyeh şi Boyer-Ahmad şi Khuzestan.

Echipele de salvare au raportat că o persoană a fost rănită în urma seismului, potrivit agenţiei de ştiri ISNA. Pentru moment nu există informaţii privind eventuale pagube.

În provincia iraniană Bushehr se află o centrală nucleară, astfel încât seismele produse în această zonă sunt extrem de periculoase, notează Agerpres.

Un cutremur moderat, de suprafaţă, a avut loc în Grecia, miercuri, la 230 de kilometri de capitala Atena. Seismul a fost resimţit şi în oraşe din Turcia.

În ziua de 15 Aprilie 2021, la ora 05:53:59 (ora locală a României), s-a produs în DODECANESE ISLANDS, Grecia, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 10km.

Citește și: Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2021 sunt înspăimântătoare: războaie, soldaţi cu cipuri și un cutremur devastator
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 125km SV de Karabaglar, 129km SV de Izmir, 143km V de Aydin, 162km SV de Manisa, 233km E de Athens, 239km E de Piraeus, 246km V de Merkezefendi, 250km V de Denizli, 280km SV de Balikesir, anunţă INFP.

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,1 grade (magnitudinea locala 5,2), s-a produs in seara zilei de marti,13 aprilie, in regiunea limitrofa dintre Insulele Dodecanese si Turcia.

eismul a avut loc la ora 20h30min UTC (ora locala 23h30min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in partea estica a Marii Mediterane, in regiunea limitrofa dintre Insulele Dodecanese (Grecia) si Vestul Turciei.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 12 km si a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,2 potrivit observatoarelor seismologice regionale din Grecia).
Miscarea seismica a fost resimtita in Insulele Dodecanese si in extremitatea sud-vestica a Turciei.

Citește și: Cutremur de 5.4, vineri seară. Seismul s-a produs în Pacificul de Sud
 


loading...