Cutremur de 7,5 grade în largul insulei Papua Noua Guinee

Un nou cutremur puternic cu o magnitudine de 7,5 grade s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică (ora locală) în largul coastelor insulei Papua Noua Guinee, din Pacificul de Sud, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), citat de AFP.

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 14:46
Cutremur de 7,5 grade în largul insulei Papua Noua Guinee

Iniţial, în urma cutremurului produs în largul coastelor insulei Papua Noua Guinee a fost emisă o alertă de tsunami pentru Papua Noua Guinee şi insulele Solomon, potrivit Agerpres. Alerta a fost anulată câteva ore mai târziu.

Evaluările nivelului mării au indicat generarea unui val seismic ce ar fi putut provoca pagube în zonele costiere din apropierea epicentrului cutremurului, dar nu s-au înregistrat valuri majore în cele două ore care au urmat perioadei când s-a estimat că ar putea sosi un asemenea val, în consecinţă autorităţile pot considera că ameninţarea a trecut„, se menţionează într-un buletin emis de USGS.

Acest seism a avut loc loc la circa 12 ore după un altul, de 6,9 grade, produs aproape de insula Bougainville, tot în Papua Noua Guinee.

Papua Noua Guinee este situată pe „Cercul de Foc al Pacificului„, o zonă cu intensă activitate seismică şi vulcanică, unde în fiecare an se înregistrează circa 7.000 de cutremure, cele mai multe de intensitate medie.