Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Pene de curent în mai multe zone

Un cutremur de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă noaptea în prefectura Fukushima, în nord-estul Japoniei, au anunțat autoritățile.

13 feb. 2021, 17:57
Cutremur de 7,1 grade în Japonia. Pene de curent în mai multe zone

Cutremur de 7,1 grade în Japonia. În urma seismului nu au fost raportate pagube materiale și nici nu a fost emisă alertă de tsunami în zonă. Cu toate acestea, mai mult de 800.000 de gospodării au fost afectate de o pană de curent, potrivit Tokyo Electric Power Co.

Seismul, care a avut epicentrul în afara coastei Fukushima, la aproximativ 220 de kilometri nord de Tokyo, s-a simţit în întreaga Japonie. În urma seismului, guvernul japonez a organizat un grup de lucru de urgenţă pentru a evalua situaţia.

Citește și: Milioane de doze de vaccin Pfizer, irosite în Japonia. Motivul pentru care serul nu mai poate fi folosit

Cutremur de 7,1 grade în Japonia. În urmă cu zece ani, un cutremur puternic urmat de un tsunami au lovit regiunea, iar 19.000 de oameni au murit sau au fost daţi dispăruţi. Atunci a fost afectată şi centrala nucleară Dai-ichi.

O nouă variantă a virusului mutant, depistată în Japonia

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA.

O nouă variantă a virusului mutant a apărut în Japonia, după ce alta a fost depistată în SUA. Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi o nouă variantă a virusului mutant ar fi mai contagioasă.