Cutremur de magnitudine 7,8 grade. Peste 230 de morţi si 1500 de răniţi

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit sâmbătă provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia. Autorităţile au emis alertă de Tsunami. Cel puţin 238 de persoane au murit şi 1500 au fost rănite, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii duminică seară. Bilanţul victimelor creşte de la o oră la alta.

RomaniaTV.net
17 apr. 2016, 05:29

Potrivit Institutul american de geofizică (USGS), seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.

„Pe baza caracteristicilor preliminare ale cutremurului, sunt posibile valuri periculoase de tsunami pe coastele situate pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului”, a avertizat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. Alerta de tsunami vizează zona de coastă din Ecuador, Columbia, Costa Rica, Panama şi Peru.

 

Autorităţile au declarat stare de urgenţă. Preventiv, au început evacurăile în zona de coastă, din cauza alertei de tsunami.

În Guayaquil un pod s-a prăbuşit.