Cutremur de pământ cu magnitudinea 5,1 în insulele Canare

Un cutremur de magnitudine 5,1 grade pe scara Richter s-a produs vineri pe insula El Hierro din arhipelagul spaniol Canare, a anunţat Institutul naţional geografic, în timp ce serviciile de urgenţă nu au semnalat victime.

RomaniaTV.net
27 dec. 2013, 21:34
Cutremur de pământ cu magnitudinea 5,1 în insulele Canare

Cutremurul a avut loc 17.46 (ora locală şi GMT), cu epicentrul situat în vestul localităţii Frontera şi la o adâncime de 15 kilometri, a declarat Institutul.

Cutremurul a fost de asemenea resimţit în alte insule ale arhipelagului, La Palma, Tenerife şi La Gomera, au anunţat serviciile de urgenţă din Canare, potrivit cărora „nu a existat niciun pericol pentru persoanele fizice”.

Acest seism, urmat de cinci replici, este cel mai puternic dintre zecile de cutremure de pământ produse în zonă în ultimele zile, în urma unui ‘proces de intruziune magmatică’, a indicat un comunicat al guvernului regional din Canare, potrivit Agerpres.

În 2011, o erupţie submarină, precedată de mai multe mişcări seismice, a condus la evacuarea a sute de persoane în anumite zone din El Hierro, o insulă de origine vulcanică la fel ca restul arhipelagului.