Cutremur de pământ. Locuitorii au intrat în panică

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6, înregistrat miercuri în largul mării, a provocat panică în rândul locuitorilor din oraşul peruan Arequipa, aflat la 1.030 kilometri sud de Lima, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP).

08 mai 2019, 17:46
Cutremur de pământ. Locuitorii au intrat în panică

Cutremurul înregistrat la ora locală 08:47 (13:47 GMT), cu epicentrul la 64 kilometri sud-vest de Lomas, în Caravelí, s-a produs la 17 kilometri adâncime în mare.

Potrivit preşedintelui IGP, Hernando Tavera, în declaraţii acordate agenţiei RPP Noticias, epicentrul s-a aflat la mare distanţă de zona de coastă, însă destul de aproape de aşa-numita Fosa Peru-Chile.

„Este un seism superficial destul de departe de coastă, dar care a generat panică în rândul populaţiei”, care au ieşit în fugă pe stradă. Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale şi nici victime de către autorităţile municipale, informează Agerpres.

Mişcarea telurică s-a produs la câteva ore după un alt seism cu magnitudinea de 4, tot la Caraveli, în apropiere de Arequipa, unde s-au înregistrat în ultimele zile o serie de seisme de magnitudine scăzută, potrivit IGP.

În Arequipa, ultimul cutremur devastator cu magnitudinea de 8,4 s-a produs în 2001, provocând moartea a 74 de persoane şi peste 2.600 de răniţi.