Cutremur de peste 5 grade în Grecia. A fost resimţit pe o distanţă uriaşă

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade a avut loc sâmbătă din sudul Greciei. A fost resimţit în mai multe zone deoarece s-a produs la o adâncime considerabilă, spun seismologii eleni.

18 dec. 2021, 08:54
Cutremur de peste 5 grade în Grecia. A fost resimţit pe o distanţă uriaşă

Un cutremur de peste 5 grade a avut loc la o adâncime de aproape 58 de kilometri, la ora 07:16 (ora Greciei și României) în marea dintre Peloponez și insula Creta, a anunțat Institutul de Geodinamică din Grecia.

Presa elenă a relatat că seismul a fost resimțit de la Atena până în Creta, transmite agenţia Reuters, citată de Hotnews.

Citeşte şi: Grecia lasă deschise graniţele pentru nevaccinaţi. De duminică, valabilitatea testui rapid antigen scade însă la 24 de ore

Cutremurul a durat „aproape cinci secunde, destul de puternic”, a scris un localnic din orașul Chania (Creta), pe forumul Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Deocamdată, pompierii din Grecia au anunţat că nu au primit informaţii despre posibile pagube produse în urma seismului.

„Din cauza adâncimii sale considerabile, cutremurul a fost resimțit într-o zonă mai largă”, a declarat Efthymios Lekkas, șeful organizației grecești pentru planificare antiseismică.

Citeşte şi: Premierul Ciucă va avea la prima sa vizită la Bruxelles întrevederi cu preşedinţii Consiliului European şi CE şi cu secretarul general al NATO