Cutremur de suprafaţă la Constanţa

INFP anunţă că miercuri s-a produs în Constanța un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 3 km.

16 nov. 2022, 18:36
Cutremur de suprafaţă la Constanţa

Cutremur în România. În ziua de 16 noiembrie, la ora 12:55:06 (ora locală a României), s-a produs în Dobrogea, Constanța un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 3km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 29km NV de Constanta, 104km S de Braila, 122km S de Galati, 134km N de Varna, 182km E de Bucuresti, 198km E de Ploiesti, 202km E de Ruse, 220km N de Burgas, 261km SE de Brasov, 269km SE de Bacau, anunţă INFP.

Raed Arafat: „Oricând putem avea un cutremur de 5,5, de 6, de 6,5 şi unul de 7”. De ce nu se dau mesaje Ro Alert
România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter. Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș- Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

„Îmi este teamă în fiecare zi de cutremur”. Bucureștenii se gândesc cu groază că un seism cu magnitudine peste 7 ar provoca o tragedie naţională

Nicușor Dan trage un semnal de alarmă după cutremurul de astăzi: ”O să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după anii ’90. Inspectoratul de Stat în Contrucții nu își face datoria”
Bucureștenii se gândesc cu groază că un nou cutremur mare ar provoca o tragedie naţională. Este povestea clădirilor afectate de aceste cutremure, dar foarte important este o experienţă vizuală care arată unei populaţii foarte eterogene cât de mare este problema riscului şi în prezent. Zeci de bucureşteni au participat la acest tur. Toţi se gândesc cu groază că un nou cutremur mare ar provoca o tragedie naţională.

Răzvan Munteanu, reprezentant Primăria Capitalei: În prezent, municipalitatea lucrează la 90 de imobile în evaluare şi în propunere de soluţii din perspectiva proiectării. De asemenea, de anul acesta avem o nouă lege care vine şi permite consolidarea cu finanţare gratuită din partea Guvernului prin programele naţionale.