Nicușor Dan trage un semnal de alarmă după cutremurul de astăzi: ”O să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după anii ’90. Inspectoratul de Stat în Contrucții nu își face datoria”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, trage un semal de alarmă după cutremurul de joi dimineață și spune că viitorul seism o să fie un test pentru clădirile din București constuite după anii '90.

03 nov. 2022, 12:49
Nicușor Dan trage un semnal de alarmă după cutremurul de astăzi: ”O să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după anii ’90. Inspectoratul de Stat în Contrucții nu își face datoria”

Cutremurul de 5, 3 care s-a produs joi dimineață, în România, readuce în atenția oamenilor starea clădirilor din Capitală. Primarul Nicușor Dan trage un semnal de alarmă și spune că viitorul cutremur o să fie un adevărat test pentru clădirile care au fost construite după ’90.

Citește și Maşina lui Nicuşor Dan, ridicată de pe stradă. Primarul general al Capitalei parcase neregulamentar

Nicușor Dan spune că vinovat pentru acest lucru este Inspectoratul de Stat în Contrucții care nu își face datoria.

”Avem un organ de stat în construcții care nu își face datoria și este evident că nu își face datoria, Inspectoratul de Stat în Contrucții.

Eu în 2008 în calitate de lider al unui ONG le-am solicitat o situație cu verificareile pe care le-au efectuat și în 2008, din ce verificaseră ei din autorizații și documentații, jumătate dintre acesteaau au fost găsite nelegale.

Și de atunci, asta e scandalos că nu au mărit, ci au diminuat numărul de verificări, a declarat primarul Nicușor Dan, pentru Hotnews.

Primarul s-a declarat dezamăgit de această situație și spune că dacă o instituție funcționează atât de prost într-un domeniu nu se poate aștepta să funcționeze foarte bine în cealaltă parte a atribuțiilor lor.

”Inspectoratul de Stat în Contrucții are două atribuții principale: una este de verificare a legalității autorizațiilor și documentațiilor, pe de altă parte verificarea rezistenței clădirilor. Eu nu mă pricep, nu sunt inginer de structură, dar dacă o instituție funcționează atât de prost într-un domeniu nu pot să mă aștept să funcționeze foarte bine în cealaltă parte a atribuțiilor lor.

De aceea am spus că o să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după ’90”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Citește și Nicuşor Dan, întrebat când vor începe să circule noile tramvaie pe linia 41: „Este o chestiune de săptămâni. Vom primi câte unul pe săptămână, până la 100”