Cutremur în apropiere de Bucureşti. Ce magnitudine a avut

Un cutremur de 3,3 grade pe scara Richer s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în zona sesimică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

09 ian. 2021, 08:18
Cutremur în apropiere de Bucureşti. Ce magnitudine a avut

Cutremur în apropiere de Bucureşti. Seismul de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 3:00, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs  la o adâncime de 145 de kilometri.

Citeşte şi Cutremur puternic, cu magnitudine 4, în regiunea Oltenia

Cutremur în apropiere de Bucureşti

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 65 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 110 km sud de Bacău, 126 km vest de Galaţi, 126 km vest de Brăila şi 135 km nord de Bucureşti.

Reamintim că de la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc zece cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Când vine marele cutremur în România? Ce spune Mărmureanu

”Cutremure de acest gen se întâmplă în toată lumea. Noi avem un centru la Viena unde se controlează tot ce se întâmplă în lume. Lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale. Tot ce se produce în această parte a lumii sunt datorate mișcărilor din Marea Adriatică. În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a explicat Gheorghe Mărmureanu recent la România TV.