Cutremur în Asigurări: După ASTRA, OMNIASIG are probleme, i se cere insolvenţa!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări. La numai două zile de la bomba plasată de ASF, un alt gigant, OMNIASIG, se apropie cu paşi înceţi, dar siguri, spre colaps financiar, scrie Replica de Constanţa.

04 mart. 2014, 10:23
Cutremur în Asigurări: După ASTRA, OMNIASIG are probleme, i se cere insolvenţa!

La Tribunalul Bucureşti, societatea comercială Electro Fidelity Company S.R.L., din Timişoara, a depus cererea de declanşare a procedurii insolvenţei, împotriva OMNIASIG Vienna Insurance Group S.A. Relaţiile comerciale dintre cele două s-au concretizat printr-un debit pe care OMNIASIG nu intenţionează să şi-l achite şi care se ridică la suma de peste 235.000 de lei. 

Ce spune OMNIASIG

ASF a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special la Astra Asigurări, cea mai mare companie de asigurări, aflată în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu.

După ce a apărut cazul Astra, liderul pieţei de asigurări, care a intrat în administrare specială pentru că s-ar fi descoperit că nu are rezeve pentru a acoperi daunele, ies la iveală adevăruri grave despre companiile din piaţa de asigurări. Aproape jumătate dintre acestea au aceleaşi probleme.

Informaţia a fost furnizată presei chiar de Dan Radu Rusanu, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, care verifică atât piaţa de asigurări, cât şi pe cea bursieră şi a pensiilor private.

Cu probleme mai sunt cel puţin 4-5 societăţi de asigurări din primele 11 cele mai mari. Sunt în total 13.000 de plângeri făcute doar în 2013 de români împotriva celor cinci companii. Pe primul loc se afla Euroins cu circa 4.500 de plângeri, urmată de Astra Asigurări, cu 4.000 de plângeri, de Omniasig, Asirom, Uniqa, City Insurance şi Carpatica, fiecare cu câteva mii de plângeri„, a declarat Rusanu.

CITEŞTE ŞI ASTRA ASIGURĂRI. Milioane de români, în pericol să nu-şi primească banii pe asigurările de locuinţă