Cutremur în fotbal! Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională a României, care sunt motivele

Edi Iordănescu a luat o decizie radicală şi va pleca de la naţionala României fie la finalul prelimianriilor pentru Euro 2024, fie după turneul final din Germania, în cazul în care "tricolorii" vor reuşi calificarea.

15 sept. 2023, 17:03
Cutremur în fotbal! Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională a României, care sunt motivele
Cutremur în fotbal! Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională a României

Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională a României. Selecţionerul este extrem de deranjat de faptul că atât el, cât şi fotbaliştii sunt crticiaţi dur în spaţiul public după fiecare meci, scrie as.ro. Mai mult, şi familia selecţionerului insistă ca acesta să nu mai continue pe banca echipei naţionale indiferent dacă aceasta se va califica la turneul final din Germania!

Citeşte şi: UEFA a deschis proceduri disciplinare după meciul România – Kosovo. Ce sancţiuni riscă FRF

Viorel Moldovan, Florin Răducioiu, Cornel Dinu şi Gigi Becali sunt printre cei care l-au făcut praf pe Edi Iordănescu în divesre emisiuni TV după ce „tricolorii” au remizat cu Israel, scor 1-1.

„Seceta de performanțe apasă, lumea nu mai are răbdare, se irită repede. Au venit 50.000 de oameni și n-am reușit să-i facem să plece acasă fericiți. Foștii jucători fac declarații care apasă și ajung la urechile lor, pe umerii acestor băieți.

Suntem fără echipe în grupe europene… Când intrăm, abia ne tragem sufletul pe acolo. Echipa națională nu se poate rupe de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar asta ne face să suferim. Nu sunt de acord cu ideea că mai jos de atât nu se poate. Nu am pierdut în aceste preliminarii, uitați-vă și în restul grupelor ce surprize sunt.

Nu vreau să analizez crticile, nu asta e meseria mea. Analiștii analizează, cu asta se ocupă. Știu să respect tot și credeți-mă că mi-ar fi ușor să spun că nu mă uit și nu mă interesează. Mă uit, mă interesează ce spuneți, nu sunt într-o realitate proprie, sunt conectat. Trebuie să mergem înainte, să adunăm puncte, sunt încrezător în acest sens. Băieții au susținere totală, știu că împreună putem merge la European”, a spus, atunci, Edi Iordănescu.

Programul meciurilor din grupa României, până la finalul preliminariile pentru EURO 2024

12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Clasament: 1. Elveţia 14p, 2. România 12p, 3. Israel 11p, 4. Belarus 4p, 5. Kosovo 4p, 6. Andorra 2p.