Cutremur în Grecia, la Muntele Athos. Magnitudinea seismului a fost 5,4

Un seism cu magnitudinea 5,4 s-a produs duminică în nordul Greciei, nu departe de al doilea oraş al ţării, Salonic, a anunţat Observatorul din Atena.

16 ian. 2022, 16:10
Cutremur în Grecia, la Muntele Athos. Magnitudinea seismului a fost 5,4

Epicentrul cutremurului care a avut loc la ora locală 13:50 a fost localizat în mare la 10 km adâncime şi la 23 km sud-vest de Muntele Athos, a precizat aceeaşi sursă.

Pentru moment nu au fost raportate pagube sau victime.

Grecia este situată pe mai multe falii seismice şi se confruntă în mod regulat cu cutremure.

Citeşte şi Cutremur puternic, de 6,7, în Indonezia. Clădirile înalte din capitala Jakarta au început să se clatine VIDEO

În octombrie 2020, un seism cu magnitudinea 7 s-a produs în Marea Egee, între insula grecească Samos şi oraşul Izmir, din vestul Turciei. În urma cutremurului, 114 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o mie au fost rănite în Turcia, iar în Grecia doi adolescenţi au murit pe insula Samos.

Citeşte şi Cutremur puternic în Mediterana, cu magnitudine 6,6. Panicaţi, locuitorii din Cipru şi-au petrecut noaptea pe străzi

Şi România s-a cutremurat din nou, sâmbătă noapte. Un cutremur cu magnitudinea 3,5 a avut loc la ora 23.51 în județul Vrancea. Totodată, un cutremur s-a produs şi sâmbătă seara, pe 15 ianuarie, în județul Buzău. Seismul a avut magintudinea de 3,3 pe scara Richter. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare penru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 20.14 în județul Buzău.


loading...
Partenerii noștri